Marjanović: Jovanović obmanjuje građane po pitanju rebalansa budžeta Studio B

Objavljeno: 17.07.2019. 14:01 Izmenjeno: 17.07.2019. 14:53

Budžet Beograda se uvećava, pre svega, zahvaljujući rastu broja zaposlenih i zarada na teritoriji grada, izjavio zamenik šefa odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda Radoslav Marjanović

Kao po običaju, Đilasovog i Jeremićevog šefa odborničke grupe, Nikolu Jovanovića i njegovo isprazno kritizerstvo demantuju činjenice i realnost. Kao što je obmanjivao građane da će Trg republike i Topličin venac biti zatvoreni za saobraćaj, tako ih danas obmanjuje kada govori o planiranom rebalansu gradskog budžeta, kaže Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda.

„Rebalansom budžeta, budžet grada Beograda se povećava za 5,4 milijarde dinara odnosno za 4,6% u odnosu na planirani budžet što najbolje govori da se Beograd danas dinamično razvija na zadovoljstvo Beograđana, a na nesreću Dragana Đilasa i Nikole Jovanovića. Budžet se uvećava pre svega zahvaljujući rastu broja zaposlenih i rastu zarada na teritoriji grada Beograda, kao i zbog povećanja građevinske aktivnosti i izdavanja sve većeg broja građevinskih dozvola, što u vreme Dragana Đilasa nije bio slučaj. Podsećam Nikolu Jovanovića da je nezaposlenost u Beogradu u vreme njegovog Dragana Đilasa iznosila je 24%, dok je danas 10%. Podsećam Jovanovića i da je u vreme njegovog Dragana Đilasa prosečna plata u Beogradu iznosila 460, a danas je 576 evra. Besmislene optužbe Nikole Jovanovića da se favorizuju privatni prevoznici najbolje demantuje činjenica da će GSP-u tokom ove godine biti nabavljeno novih 244 autobusa čime se pokazuje da gradska vlast vodi računa o GSP-u i da će u narednom periodu uložiti dodatne napore da se javni gradski prevoz u Beogradu poboljša i unapredi na zadovoljstvo svih Beograđana. Umesto ispraznih kritika Nikoli Jovanoviću bi bilo pametnije da objasni građanima kako su se njegovi Dragan Đilas i Vuk Jeremić obogatili dok su bili na vlasti, kako je njegov Dragan Đilas zaradio lično bogatstvo, kako je sam prijavio vredno 25 miliona evra, dok su u isto vreme, u vreme njihove vlasti, građani Srbije siromašili, ostajali bez posla, a grad Beograd zapao u dugove od 1,2 milijarde evra“, zaključuje Marjanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Subota
Sunčano

Max: 33°C
Min: 20°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana