Grad podržava školu sporta „Pokret Marina Maljković“ Tanjug

Objavljeno: 25.09.2016. 13:30 Izmenjeno: 26.09.2016. 13:05

Selektorka naše ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković danas je, u Sprotsko rekreativnom centru „Vračar“, održala trening za polaznice svoje besplatne škole sporta „Pokret Marina Maljković“ i košarkašice turskog kluba Galatasaraj.

Napomenuvši da sa velikom energijom svaki put dođe da se druži sa košarkašicama, Maljković je rekla da je ovo drugi put tokom ovog meseca da je organizovano jedno takvo druženje. „Mislim da je ovo poseban događaj jer cilj koji smo postavili, koji sam ja lično sebi postavila, da u junu 2017. godine imamo 500 devojčica koje će se potpuno besplatno baviti košarkom, sigurna sam da ćemo sada čak i premašiti“, naglasila je Maljković.

Treningu i druženju sa košarkašicama prisustvovao je i gradski menadžer Goran Vesić koji je tom prilikom od kluba Galatasaraj na poklon dobio dres sa potpisima košarkašica tog kluba.  Vesić se u ime Grada Beograda zahvalio Maljković jer je, kako je dodao, ona naš najveći brend u ženskoj košarci. „Ona ovo ne mora da radi. Kada se vrati u svoju zmelju ona može kao i neki drugi da odmara, ali ona svaki svoj slobodan trenutak koristi da učini nešto za svoj pokret, za žensku košarku i da nađe način da devojčice mogu da treniraju košarku“, rekao je Vesić.

Istakavši da je Grad Beogad rado izašao u susret i podržao „Pokret Marina Maljković“, on je rekao da će tako biti i ubuduće jer je to u skladu sa politikom gradske vlasti, da što više dece besplatno trenira i da što više dece bude u sportskim salama, umesto na ulici. „Kao Grad Beograd ćemo podržati ‘Pokret Marina Maljković’ , kako na Vračaru, tako i u drugim gradskim opštinama. Želimo da Marina ispuni svoj cilj od 500 devojčica koje će besplatno trenirati košarku, ali ja sam siguran  da će ih biti više i da ćemo na kraju ove sezone moći da kažemo da mnogo više od 500 devojčica u Beogradu besplatno trenira košarku po programu Marine Maljković“, rekao je Vesić.

Zamenica predsednika opštine Vračar Radmila Sarić je rekla da će ta opština učiniti sve da se „Pokret Marina Maljković“ širi, razvija i da pokaže rezultate koje je Marina sebi zacrtala. „Uverena sam da će neke od ovih devojčica nositi slavu naše zemlje jer, ako ih Marina trenira onda će to sigurno tako i biti“, rekla je Sarić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 0°C

Pretežno oblačno

Utorak
Promenljivo oblačno

Max: 6°C
Min: -1°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana