Dan MUP-a: Svečano položena zakletva i uručene medalje Tanjug

Objavljeno: 20.06.2021. 12:00 Izmenjeno: 21.06.2021. 11:17

Centralna manifestacija povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, održana je na platou ispred Palate „Srbija“, predavanjem raporta predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

Na centralnoj manifestaciji svečano su položila zakletvu 1.337 pripadnika MUP-a koji su primljeni u radni odnos u poslednjih godinu dana.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin juče je rekao da će to biti velika svečanost u kojoj će učestvovati više od 2.000 policajaca, koji će pokazati svoju obučenost.

„Više od 2.000 policajaca stajaće u stroju. Pokazaćemo koliko nas je, kakvi smo, kako smo obučeni, bićete ponosni“, istakao je Vulin.

U okviru obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, u Beogradu je juče održan taktičko-tehnički zbor na Kalemegdanu, kao i svečani defile Knez Mihailovom ulicom.

Na Kalemegdanu su pripadnici MUP-a prikazali veštine, opremu i vozila koja koriste u radu, a građani su imali priliku da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo i metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

U defileu Knez Mihailovom ulicom juče su učestvovali konjanici Policijske brigade, Orkestar policije i pripadnici MUP-a različitih organizacionih jedinica.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija na praznik Duhove odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura -5°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 0°C
Min: -5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana