Manifestacija „Dunavu s ljubavlju“ na Velikom trgu u Zemunu Tanjug

Objavljeno: 29.06.2018. 12:25 Izmenjeno: 29.06.2018. 12:25

Turističko društvo „Zemun“ pod pokroviteljstvom Sekretarijata za privredu grada Beograda, organizuje od 29. juna do 1. jula, na Velikom trgu u Zemunu, manifestaciju „Dunavu s ljubavlju“. Podsekretar za privredu Maja Bajagić istakla je da posetioce sutra i tokom vikenda, od 18.30 do 20.30, očekuje bogat program promocije kulturnih i prirodnih vrednosti Dunava i predstavljanje kulturno-umetničkog nadahnuća Dunavom, Zemunom i Beogradom.

Ona je istakla da je Sekretarijat ovu manifestaciju podržao u okviru javnog konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje dela troškova za organizaciju domaćih i međunarodnih kongresa, manifestacija, festivala, edukacija, seminara, izložbi, kao i za unapređenje programa korišćenjem informacionih tehnologija u turizmu na teritoriji grada Beograda u 2018. godini.

– Posetioci će moći da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu na Velikom trgu u Zemunu, uz izložbu starih fotografija posvećenih Dunavu i nagradni kviz za ljubitelje Dunava. Manifestacija počinje razgledanjem grada iz otvorenog autobusa i razgledanjem grada sa reka. Biće organizovane i pešačke ture razgledanja, ali i nautički program, odnosno plovidba Dunavom – rekla je Maja Bajagić.

U petak i subotu, Zemunski gudači i Zemunski tamburaši prirediće na Velikom trgu koncerte, „Zvuci sa Dunava“ i „Dunavski vali“, uz izložbu starih fotografija posvećenih Dunavu i Zemunu, kao i nagradni kviz za ljubitelje Dunava.

U nedelju, 1. jula, tokom nautičkog programa „Dunavom do Vinče“ sa posetom Arheološkom nalazištu „Vinča“, za stotinak poštovaoca Dunava i ljubitelja upoznavanja grada sa reka, prezentovaće se bogato i raznovrsno nasleđe vezano za Dunav.

Manifestacijom „Dunavom s ljubavlju“ Beograd se pridružuje proslavi „Dana Dunava“, koji značajno doprinose turističkoj valorizaciji Beograda, ali i promoviše atraktivnost nautičkog turizma i Beograda kao destinacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana