Manifestacija „Beograd korača“ u subotu od Starog dvora do Kalemegdana Beoinfo

Objavljeno: 17.05.2019. 21:37 Izmenjeno: 18.05.2019. 15:31

Povodom Međunarodnog dana šetnje Jane’s Walk, Privredna komora Srbije uz podršku Grada Beograda, organizuje u subotu, 18. maja, manifestaciju „Beograd korača“. Šetnja se organizuje od Starog Dvora do Kalemegdana, s početkom od 11 sati.

Manifestacija „Beograd korača“ organizuje se u okviru projekta City walk, a očekuje se podrška što većeg broja građana.

Beograd se, na inicijativu Privredne komore Srbije, od ove godine našao na listi gradova koji obeležavaju Međunarodni dan šetnje. Cilj je da se što više Beograđana, svojim predlozima i inicijativama, uključe u projekat i daju podršku izgradnji grada pristupačnijeg za korisnike pešačkih i biciklističkih ruta.

PKS i Grad Beograd pozivaju Beograđane da učestvuju u manifestaciji „Beograd korača“ kako bi se ukazalo na sve strane „urbane mobilnosti“ koja podrazumeva veću dostupnost pešačkih zona, biciklističih staza, dobrih ruta, osvetljenja, kao i predloge za unapređenje ove oblasti.

Održivi i odgovorni razvoj urbanih sredina postao je imperativ modernog života. Kroz projekte koje sprovodi Privredna komora Srbije daje snažnu podršku održivom razvoju, a u okviru projekta City walk, zajedno sa partnerima, predložiće strategiju poboljšanja urbane mobilnosti u Dunavskom regionu.  Dokument će biti predstavljen donosiocima odluka na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou. Strategija podrazumeva unapređenje održivog transporta i mobilnosti, kao i razvoj urbanih sredina u Dunavskom regionu u skladu sa potrebama njihovih stanovnika.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana