Mandić:Opasna poruka protiv Srba, Krivokapić nema podršku Tanjug

Objavljeno: 19.06.2021. 11:22 Izmenjeno: 21.06.2021. 11:16

 Lider Demokratskog Fronta Andrija Mandić izjavio je da usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici u crnogorskom parlamentu opasna poruka kojom je naneta nemerljiva šteta Srbima i ponovio da aktuelni premijer Zdravko Krivokapić nema podršku DF.

On je rekao da u Crnoj Gori vlada tužna atmosfera nakon što je većina poslanika, dobar deo poslanika vladajuće većine i gotovo kompletna opozicija glasala za to da je Srbija krivac, da je srpski narod, uključujući i onaj u Crnoj gori, genocidan.

„Pokušavali su da to sve zaokruže sa formulacijama da to nije usmereno protiv srpskog naroda, ali ako se uzme u obzir da takva rezolucija nije izglasana ni u parlamentu BiH, a da već bošnjački poslanici pozivaju države u regionu da izglasaju rezoluciju koju je već izglasala Crna Gora, onda će vam postati jasno koliko je duboko potunula Crna Gora“, rekao je Mandić za Tanjug TV.

Kazao je da je Krivokapić napravio dogovor sa DPS koja je posebno za tu priliku ušla u skupštinu koja je suprotno volji parlmantearne većine razrešila ministra Leposavića i učestvovao u izglasavanju rezolucije o genocidu u Srebrenici kojom je naneta nemerljiva šteta srpskom narodu u Crnoj Gori.

Ako je ovo izglasala Crna Gora u kojoj živi 30 odsto Srba, 50 odsto građana govori srpskim jezikom a dve trećine građana pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi zašto onda to ni izglasala neka druga zemlja u regionu gde nema toliko Srba, zapitao je Mandić.

„Ovo je jedna opasna poruka usmerena protiv Srba, opasna poruka kojom se pokušava prikriti osnovna namera da se srpski narod, da se srpski politčari, Srbija, Republika Srpska ponovo dovedu pod jedan cucdan splet okolnosti da se. stalno pravdamo i da se nikad ne možemo opravdati“, rekao je Mandić.

On je istakao da premijer Krivokapić nema podršku DF i da mu je to saopšteno one večeri kad nije potpisao Temeljni ugovor u Beogradu, ali da Krivokapić ne želi da podnese ostavku kao častan političar i častan čovek jer nema podršku u skupštini.

„Obavestili smo javnost i koalicione partnere da mi kao Koalicija za budućnost Crne Gore, koja čini dvotrećinsku podršku vladi, da mi koji smo najjači, ne podržavamo ono što rade ni on, ni Bečić, ni Abazović protiv srpskog naroda jer je ova pobeda ostvarena uz pomoć srpskog naroda i SPC“, rekao je Mandić.

Kako je dodao, stranački organi DF će doneti odluku šta dalje, ali sa ovom političkom činjenicom da dve trećne parlamentarne većine ne podržava premijera, a da se premijer pravi da to ne primećuje i da može da nastavi da oponaša premijera, to deluje dosta čudno i smešno.

„Vlada i premijer ima pravo da u skupstini Crnoj Gori ako sumnja da nema podršku parlamentarnu većinu da postavi vlastito pitanje poverenja svojoj vladi. Mi nismo neko ko je neko kao Krivokapić sa DPS-om glasa za određene odluke. Mi nismo iz te priče. Mi smo se 20-30 godina borili protiv DPS. Lako je Krivokapiću koji je bio u DPS da glasa sa DPS, nama koji nikad nismo bili u DPS koji smo se stalno borili protiv DPS to nije nimalo lako“, zaključio je Mandić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 10°C
Min: 2°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana