Mandić: Zahvalnost Vučiću za podršku MCP Tanjug

Objavljeno: 23.02.2020. 14:19 Izmenjeno: 23.02.2020. 14:19

Član predsedništva Demokratskog fronta i predsednika Nove srpske demokratije Andrija Mandić pozdravio je  odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Srbija platiti sve što treba za SPC u Crnoj Gori.
„Javna podrška predsednika Vučića, najbolji je odgovor onima koji su mislili da finansijski unište našu Crkvu.

Jednaku zahvalnost dugujemo i za informaciju da je Srbija iz centara odlučivanja u Beogradu udaljila stranu agenturu koja je prvenstveno radila protiv srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori“, istakao je Mandić.

On je istakao i da pomesna SPC postoji u čitavom svetu, ali da je samo tako grubo ugrožena u Crnoj Gori.

„Ovde režim izmišlja njene poreske i finansijske dugove i želi da navodne dugove naplaćuje tako što će otimati njenu imovinu“, ukazao je Mandić.

On podseća i da je Srpskoj kući, koju je Srbija finansirala i darivala srpskom narodu u Crnoj Gori, nezakonito sprečen povraćaj PDV, a istovremeno su firme bliske režimu na osnovu lažnih faktura, koje nikada nisu realizovane, dobijale povraćaj PDV-a.

„Srpska solidarnost koja se pokazuje na svakom mestu i u svakoj prilici je najbolja i najsnažnija podrška našim legitimnim zahtevima da odbranimo sopstveno pravo na opstanak na prostoru koji su svojom žrtvom obiležili i očuvali naši preci“, istakao je Mandić, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Oblačno

Petak
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana