Mandić pozvao Vučića da pomogne Crnoj Gori Studio B, Tanjug

Objavljeno: 23.03.2020. 20:49 Izmenjeno: 24.03.2020. 11:14

Jedan od lidera opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta, Andrija Mandić, obratio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa molbom da u što kraćem roku uputi pomoć Crnoj Gori, koja se, kako je naveo, nalazi u teškoj situaciji zbog epidemije korona virusa.

Arhivska fotografija

Mandić je predsednika Srbije zamolio da jedan deo potencijala kojima Srbija kao država raspolaže stavi u funkciju borbe protiv koronavirusa u Crnoj Gori.

Pismo prenosimo u celosti:

Poštovani Predsjedniče Srbije,

Koristim ovu priliku da Vas zamolim da Vaše veoma dobre međunarodne odnose sa Kinom i drugim velikim državama, kao i potencijale sa kojima raspolaže država Srbija stavite jednim dijelom i u funkciju borbe protiv korona virusa u Crnoj Gori, kao što ste to, krajnje odgovorno i državnički, uradili u odnosu na Republiku Srpsku. Kao što Vam je poznato, u Crnoj Gori svaki treći građanin je srpske nacionalnosti, a ja Vam se danas obraćam kao predsjednik jedine parlamentarne stranke koja u svom programu i nazivu nosi srpsko ime i koja je članica najjačeg političkog saveza u ovoj zemlji – Demokratskog fronta. Pozivam Vas da, u skladu sa mogućnostima, a imajući u vidu i situaciju u kojoj se nalazi i Srbija, pomognete Crnoj Gori kako bi se što uspješnije borili sa ovom pošašću”, napisao je Mandić.

Naime, posebno je teška situacija na sjeveru Crne Gore, koji je zbog dugogodišnjeg ekonomskog zaostajanja I siromaštva, ovih dana suočen sa nedostatkom neophodne medicinske opreme za borbu protiv Korona virusa.

Imajući u vidu da u tim opštinama srpski narod čini dominantan dio stanovništva, cijenim da bi država Srbija mogla značajno da pomogne u ovim teškim trenucima. U Pljevljima, Bijelom Polju, a i u čitavoj Crnoj Gori nedostaju respiratori, testovi, zaštitne maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju…
Vaša pomoć ne bi pomogla samo srpskom narodu, nego svim narodima i građanima Crne Gore, koji znaju da u Srbiji uvijek imaju samo prijatelja.

Gospodine predsjedniče,

Ovo su ona vremena u kojima smo upućeni na najbliže, a Srbija to jeste. Ovom prilikom, takođe, želim da Vam se zahvalim za to što Srbija snabdijeva Crnu Goru prehrambenim proizvodima. Hiljade tona robe široke potrošnje svakog dana iz Srbije dolazi u Crnu Goru i tako se obezbjeđuje sigurno snabdijevanje za svaku porodicu u našoj zemlji. Ova bratska pomoć i solidarnost nas u potpunosti podsjećaju na one teške dana kada je Crna Gora bila pogođena strašnim zemljotresom 1979. godine i kada bratska Srbija nije dozvolila da bilo šta fali ili nedostaje građanima Crne Gore.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana