Mandić oštro o Krivokapiću: Više ništa nije isto Tanjug

Objavljeno: 29.10.2020. 18:45 Izmenjeno: 29.10.2020. 18:45

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić oštro je reagovao na izjavu mandatara Zdravka Krivokapića da bi „vlada imala niži nivo reputacije ako bi u njoj bila trojica lidera tog saveza“

Krivokapić je za najnoviji broj beogradskog Nedeljnika rekao i da vlada sa političkim liderima Mandićem, Milanom Kneževićem i Nebojšom Medojevićem, „ne bi bila svesrdno prihvaćena od relevantnih međunarodnih institucija“.

Odgovarajući na pitanje zašto je ta priča o liderima toliko biitna, Krivokapić je rekao da svi u Crnoj Gori znaju da njega nije za nosioca liste postavio Andrija Mandić, zbog čega kaže da nema obavezu ni prema jednom političkom lideru, niti prema bilo kome.

Mandić u saopštenju dostavljenom medijima otkriva da je Krivokapić za prvog na listi Za budućnost Crne Gore „došao kao predlog više crkvene jerarhije“.

To je, ističe, bio uslov da Crkva podrži listu okupljenu oko Demokratskog fronta.

“Ako želite našu podršku, rekli su mi tada i vladika Joanikije i pop Gojko Perović, ovog melemnog verujućeg čoveka treba da prihvatite na prvo mesto vaše koalicione liste“, naveo je Mandić.

Iako su, kaže, postojale glasine da je Krivokaić osnivač podgoričkog Monitora, kao i član „udruženja profesora pod dirigentskom palicom Miodraga-Miška Perovića, koje se zalagalo za razbijanje državne zajednice sa Srbijom“, DF u to nije poverovao.

DF je, dodaje, prihvatio sugestiju sveštenstva i da je on, tada uveren u pobedu opozicije, sa prvog mesta na listi, koje po pravilu pripada predsedniku najjače stranke koalicije, otišao na poslednje.

“Tom mojom odlukom nisu bili zadovoljni mnogi u NSD-u, a posebno naši koalicioni partneri u DF-u“, kaže Mandić i dodaje da ih „taj Krivokapić sada ne poznaje“.

Ističe i da su ih dobronamerni ljudi uveravali da je „Krivokapić glasač DPS-a“, ali su, kaže, u DF-u izabrali da ipak više veruju sveštenstvu, koje im ga je „toplo preporučilo“.

Mandić kaže da Krivokapića nije poznavao kao i da, iako mandatar ima gotovo 63 godine, tokom svoje dve decenije duge političke karijere nikada nije čuo da je kritikkovao DPS i predsednika te stranke.

„Međutim, nakon njegovog javnog priznanja u intervjuu Nedeljniku da nije glasao za opoziciju do ovih izbora, mnoge stvari su jasnije, tako da, što se mene tiče, ništa više nije isto“, naveo je Mandić.

Jedan od lidera DF-a i Nove srpske demokratije kaže da Krivokapić ne zna šta je sve učinjeno u kampanji koja je koštala milion i po evra, a koje je neko morao da plati.

„Oni koji su tražili da (Krivokapić) bude prvi na listi nisu dali jednog centa za kampanju, a jednako su novca uložili u izbornu pobedu i svi oni koji nas vređaju i očekuju da bespogovorno sve predamo onima koji su preko TV-a pratili našu borbu ili sarađivali sa režimom zbog sitnih privilegija“, naveo je Mandić.

Udaljavajući se od nas, očigledno, kako kaže Mandić, po nečijem nalogu sa strane, mozda tajkuna, CIA-e ili ambasada, Krivokapić se približava onima koji kontrolišu drugu listu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Magla

Trenutna temperatura 0°C

Magla

Petak
Magla

Max: 6°C
Min: 0°C

Magla

Vremenska prognoza za 5 dana