Mandić: Očekujemo slogu patrijarha i države Tanjug

Objavljeno: 19.02.2021. 09:02 Izmenjeno: 19.02.2021. 12:45

Jedan od lidera crnogorskog Demokratskog fronta Andreja Mandić izjavio je da se svi verujući Srbi u Crnoj Gori koji su litijama zadivili sve pravoslavce raduju izboru novog patrijarha Porfirija.

On je u uključenju na TV Pink rekao da je Srpska pravoslavna crkva izborom novog poglavara dobila dostojnog naslednika pokojnog patrijarha Irineja i svih prethodnih patrijarha.

„Dobijamo dostojnog episkopa koji je postao patrijarh i koji će upravljati najvažnijom nacionalnom ustanovom, SPC, u kojoj su sabrani svi Srbi sa različitih kontinenata i meridijana“, rekao je Mandić.

Naveo je da svi vernici očekuju da novi patrijarh i svetovna vlast funkcinišu kao složna i harmonična zajednica.

„Očekujemo simfoniju države i crkve. Od novog patrijarha očekujemo da uradi ono što su činili svi veliki patrijarsi i da pokuša da ta simfonija bude na zadovoljstvo svih“, dodao je Mandić.

Na pitanje da li ocekuje čestitku predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića na izboru novog patrijarha, Mandić je rekao da je, nezavisno od toga, poznat odnos Ðukanovića prema SPC.

„Više puta je istakao da je ateista, ali problem je što je borac protiv SPC. Manje je važno da li će čestitati, pretpostavljam da hoće, ali ne smemo zaboraviti šta su njegove namere i rezultat njegove borbe protiv Crkve“, kaže Mandić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 12°C

Vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 19°C
Min: 4°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana