Mali:Problemi s isplatom mogu se prijaviti Upravi za trezor Tanjug

Objavljeno: 04.11.2021. 15:40 Izmenjeno: 04.11.2021. 21:10

Građani koji u prethodna tri dana nisu dobili 30 evra u dinarskoj protivvrednosti na ime pomoći države, a bili su prijavljeni i u aprilu dobili prvih 30 evra, problem treba da prijave preko portala Uprave za trezor na adresi idp.trezor.gov.rs

Ministar je odgovarao građanima na svom instagram profilu, a na pitanje da li onaj ko je zaboravio da se prijavi to može da uradi naknadno, odgovorio je da jedino može da se prijavi za dodatnih 20 evra, čija isplata sledi u decembru.

Ta prijava će trajati od 15. do 30. novembra na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs .

Građanima koji su u aprilu dobili novac kod jedne banke a u međuvremenu su račun ugasili, novac se uplaćuje na namenski račun koji im se otvara u banci u kojoj su u međuvremenu ugasili račun.

Građanima koji su u periodu od aprila do novembra menjali lične karte, ta promena ne utiče na isplatu, jer su u registru zavedeni sa starom ličnom kartom, ali ako imaju problem, mogu da ga prijave preko portala Uprave za trezor.

Bilo je i pitanja građana koji nisu uzeli prvu ratu pomoći koje je interesovalo da li sada mogu da je uzmu, a odgovor je da se pomoć ne može uzeti naknadno i da im preostaje da se od 15. do 30. novembra prijave za dodatnih 20 evra.

Kada je reč o vremenskom ograničenju za podizanje novca, što je građane takođe zanimalo, odgovor ministra finansija je da vremenskog organičenja za to nema.

Majci čije dete je u septembru napunilo 18 godina i koja je pitala da li ono ima pravo na novčanu pomoć, ministar je odgovorio da njeno dete ima pravo na pomoć od 20 evra za koju može da se prijavi od 15. novembra na adresi idp.trezor.gov.rs .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 20°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana