Mali:Plate u predškolskim ustanovama veće za devet odsto Tanjug

Objavljeno: 18.04.2019. 13:28 Izmenjeno: 18.04.2019. 13:28

Ministar finansija Siniša Mali izjavio u Skupštini Srbije, obrazlažući Predlog zakona o dopuni Zakona o budžetskom sistemu, da će plate zaposlenih u predškolskim ustanovama biti od maja povećane za devet odsto.

„Plate zaposlenih u predškolskim ustanovama biće povećane za devet odsto u odnosu na platu iz decembra 2018. godine, umesto dosadašnjih sedam odsto, počev od plate za maj 2019. godine“, rekao je Mali u Skupštini Srbije.

On je poslanicima predstavio i Predlog Zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Sosijete ženeral banke, Komercijalne banke i Vojvođanske banke za izmirenje obaveza javnog preduzeća „Srbijagas“.

„Reč je o zaduženju “Srbijagasa“ po osnovu Ugovora o kreditu za izgradnju gasovoda na teritoriji Srbije od granice s Bugarskom do granice s Mađarskom i drugim susednim zemljama sa Srbijom, kroz ulaganje u kapital akcionarskog društva South Stream Serbia iz Švajcarske“, rekao je Mali.

Dodao je da je iznos kredita 70 miliona evra, a rok vraćanja šest godina, uključujući period počeka od dve godine.

Na dnevnom redu sednice Skupštine su i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma Vlade Srbije i Vlade Češke Republike o regulisanju duga Republike Srbije prema Češkoj Republici kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlada Republike Srbije i „Rondex Finance Inc“ o regulisanju neizmirenog duga Srbije prema „Rondex Finance Inc“.

Jedna od tačaka dnevnog reda je i Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Francuske o aktivnostima francuske agencije za razvoj (AFD) i „Proparco“ (Društvo za promociju i učešće u privrednoj saradnji), kojim se reguliše osnivanje predstavništva AFD u Srbiji radi unapređenja saradnje, kao i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o strancima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 32°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 37°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana