Mali: Zarade za vreme Ðilasa nisu bile dostojne čoveka Tanjug

Objavljeno: 03.10.2020. 15:37 Izmenjeno: 03.10.2020. 15:37

Ministar finansija i član Predsedništva SNS Siniša Mali reagovao na najnovije prozivke predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa i ukazao da kada god Ðilas kaže da „ima plan“, svakog građanina Srbije prođu žmarci, jer se sećaju kako su živeli za vreme njegove vladavine.

„Ne tako davno, taj isfrustrirani, besciljni i bezidejni pokušaj od političara ostavio nam je dug u Gradu Beogradu od 1,2 milijarde evra, deficit od preko 20 odsto, ali je zato svoje firme obogatio za 619 miliona evra“, naveo je Mali u saopštenju.

On je podsetio da su i roditelji značajno više plaćali vrtić u Ðilasovo vreme, da je gradio „fantomski“ Pazl grad, da je od dece oduzeo Pionirski grad, kao i da nije isplaćivao pomoć trudnicama i porodiljama.

On je konstatovao da gomile cifara koje, kako je objasnio, Ðilas proizvoljno iznosi, ne mogu da ga dovedu ponovo na vlast.

„Dragan Ðilas očigledno ima problem sa pamćenjem, kada je u stanju da izgovori da niko u Srbiji ne sme da ima platu manju od 350 evra, jer očigledno da je zaboravio da je za vreme vladavine njega i njegovih pajtosa minimalna zarada bila duplo manja nego što je danas“, objasnio je Mali i upitao da li su zarade za vreme Ðilasa bile dostojne čoveka.

Ministar je, komentarišući Ðilasov plan, po pitanju plata zdravstvenih radnika naveo da je očigledno i da taj „lažni patriota“ zaboravlja u kakvim su neuslovima i za kolike plate ti vredni ljudi radili u njegovo vreme.

„To su Potemkinova sela Ðilasove politike kojom pokušava da se ponovo uvali u fotelju i da nastavi da krade. Doduše, građani ove zemlje su odavno shvatili u kom smeru ide Ðilasov najnoviji nagon da se predstavi kao filantrop. Plata medicinske sestre u Kliničkom centru Srbije bila je tada oko 31.000 dinara, dok ona danas zarađuje duplo više. Toliko o Ðilasu kao čovekoljupcu“, naveo je Mali.

Ministar finansija je naveo i da je očigledno da Ðilas ne može da podnese uspehe koje Srbija postiže, a koje prepoznaju značajne međunarodne finansijske institucije.

„Ðilas očigledno shvata da je ekonomska politika koju Srbija vodi uspešna, a taj uspeh boli. Zato brže bolje pravi fantomske planove ne bi li se dokopao državne kase i krenuo da arči teško zarađen novac svih građana“, rekao je on.

Mali je naglasio da je ekonomska politika sada zasnovana na realnim osnovama, a ne na fantazijama.

„I pored teške situacije koja je pogodila čitav svet, Srbija je prema prvim fleš procenama, u trećem kvartalu ostvarila rast od 0,1 odsto. Nezaposlenost u drugom kvartalu je na istorijski niskom nivou od 7,3%. Činili smo i činimo i dalje sve da građani i privreda ove zemlje što manje osete posledice pandemije virusa korona. Iskreno verujem da ćemo biti najbolji u Evropi po privrednom rastu“, rekao je Mali.

Ministar je dodao da je uprkos pandemiji virusa korona u prvih sedam meseci u Srbiju stiglo 1,613 milijardi evra stranih investicija.

„Ponovo smo prvi po pitanju stranih direktnih investicija na celom Zapadnom Balkanu, uprkos svim izazovima. Više od 60 odsto njih je odlučilo da ulaže u Srbiju. S obzirom na to da ceo svet vidi i prepoznaje odlučnu i pre svega odgovornu ekonomsku politiku koju forsira naš predsednik Aleksandar Vučić, uopšte nemam sumnji da ćemo postići još bol?e rezultate i privući još više investicija“, rekao je ministar finansija.

Mali je zaključio da će Srbija nastaviti da gradi i da stvara bolji život za sve građane Srbije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 22°C
Min: 14°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana