Mali: Svega ima dovoljno, neko širi paniku bez potrebe

Objavljeno: 04.03.2022. 14:46 Izmenjeno: 04.03.2022. 15:44

On je rekao da je razgovarao sa predsednikom Privredne komore Srbije i da u maloprodajnim lancima svega ima.

Imamo pune robne rezerve svih prehrambenih proizvoda, a rafinerije nemaju problema sa snabdevanjem i apsolutno nema razloga za paniku koju neko iz nekih razloga širi, poručio je danas ministar finansija Siniša Mali.

„Danas su bili kod mene predstavici Naftne industrije Srbije, oni apsolutno ispunjavaju sve svoje obaveze snabdevanja pumpi, imaju rezerve, rafinerija radi sa 100 odsto kapaciteta, nemaju nikakvih problema sa snabdevanjem“, rekao je Mali.

„Građani Srbije, apsolutno nema mesta panici, svega imamo u dovoljnim količinama, država će sve svoje obaveze ispunjavati“, rekao je Mali nakon puštanja u rad novog sistema e-fiskalizacije u Malom pozorištu Duško Radović.

Naglasio je da država prati sve što se dešava, nabavlja sve što treba i pozvao stanovništvo da se ponaša kako treba i veruje svojoj državi.

U trgovinama dovoljno svih namirnica, zalihe su nepotrebne

Svi trgovinski lanci u Srbiji uredno su snabdeveni svim vrstama namirnica, na zalihama je dovoljno robe i nema potreba da potrošači prave zalihe i plaše se eventualnih nestašica, poručio je sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije Žarko Malinović nakon obilaska nekoliko trgovina.

„U stalnoj smo komunikaciji sa trgovcima, svega u radnjama ima dovoljno, ne treba praviti zalihe. Iako danas beležimo rast tražnje za osnovnim životnim namirnicama, situacija na terenu pokazuje da u srpskim prodavnicama ima dovoljno svega. Apelujem na potrošače da ne prave zalihe, jer je tržište uredno snabdeveno i tako će biti u narednom periodu”, poručio je Malinović, prenosi PKS.

Dodao je da je tržište Srbije uredno snabdeveno ne samo prehrambenim proizvodima, nego i drugom robom, uključujući energente i sirovine i da nema nema razloga za strah i paniku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana