Mali: Srbija neće da ratuje, mir je naša politika Tanjug

Objavljeno: 11.03.2022. 15:43 Izmenjeno: 11.03.2022. 15:43

Mali je gostujući na Radio- televiziji Pančevo naglasio da su predstojeći izbori od suštinskog značaja za Srbiju, jer su vremena veoma teška i neizvesna za sve nas.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Siniša Mali izjavio je da su mir, stabilnost i ekonomski rast u fokusu politike predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

„Veoma su važni principi za koji se zalažu predsednik Vučić i SNS, a to su mir, stabilnost i ekonomski rast i razvoj. Kada kažem mir, pogledajte samo izazove koji se sada dešavaju, posebno kada je u pitanju sukob Ukrajine i Rusije“, rekao je Mali.

Istakao je da Srbija neće da bude pion u rukama velikih sila, da neće da ulazi u ratove, niti želi da šale našu decu ni u kakve ratove.

„To je za građane Srbije u ovom trenutku veoma važna poruka, posebno u vreme sadašnje nestabilnosti i napetosti. Već godinama unazad se Aleksandar Vučić zalaže za mir u regionu i svaka poruka koju je imao bila je poruka mira“, istakao je on.

Objasnio je da nam danas nisu potrebne svađe, već da budemo jedinstveni, a jedina garancija mira i stabilnosti je prema njegovim rečima politika koju vodi Aleksandar Vučić i SNS.

„Treba da pokažemo građanima, da kroz stabilnost naših javnih finansija i našu snagu, možemo da obezbedimo sve što je potrebno da bi normalno živeli, da smo u stanju da umanjimo negativne posledice globalnih kriza. Upravo zato smo na sednici Vlade Srbije usvojili odluku da ograničimo izvoz pšenice, brašna i ulja“, naveo je Mali.

Istakao je da svega imamo dovoljno, da građani nemaju razloga da brinu, ali da moramo da se ponašamo domaćinski.

„Pošto je tražnja velika, a imajući na umu poremećaje na globalnom tržištu, videli smo da moramo da reagujemo. Nismo želeli da reskiramo, želimo da svega imamo dovoljno i imamo“, rekao je Mali.

Ocenio je da je jednako važno raditi na ekonomskom rastu i razvoju i podsetio da plate i penzije rastu iz godine u godinu.

„ Osim što gradimo nove auto-puteve, gradimo i otvaramo fabrike a najbolji primer za nove fabrike je možda upravo Pančevo“, istakao je Mali.

Kada je rečc o predstojećim izborima, rekao je da će građani na njima imati priliku da biraju između politike koju sprovodi sadašnja vlast i koju želi da nastavi i u budućnosti i s druge strane politike onih u opoziciji koji bi da Srbiju vrate u prošlost.

“ Siguran sam da će građani pravi izbor napraviti 3. aprila“, zaključio je Mali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 22°C
Min: 14°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana