Mali: SNS na izbore ide sa rezultatima, ne sa ličnostima Tanjug

Objavljeno: 06.01.2018. 11:38 Izmenjeno: 06.01.2018. 11:38

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da Srpska napredna stranka na beogradske izbore ne izlazi sa ličnostima, već sa rezultatima, a da je on i dobronamernima i zlonamernima pokazao da je dobar gradonačelnik i da se bori da Beograd bude najlepše mesto za život.

„Ja sam dao celog sebe kao gradonačelnik i to mi je jedino važno, da je Beograd drugačiji posle četiri godine mog mandata“, rekao je Mali u intervjuu za „Blic“.

Mali kaže da je predsednik Aleksandar Vučić ispravno postupio kada je predložio da se u prvi plan istaknu velike i važne stvari koje su urađene za Beograđane.

„Manje je važno ko je prvi na listi, već šta je urađeno u protekle četiri godine. Nisu važna imena, važni su rezultati i sve ono što je vidljivo i opipljivo. Samo se to vednuje“, rekao je Mali za Blic.

Odgovarajući na konstataciju „Blica“ da mu je bivši gradonačelnik Beograda, Dragan Ðilas, možda i najozbiljniji konkurent na predstojećim izborima, Mali je poručio da je Srbija demokratska zemlja u kojoj svi mogu da učestvuju na izborima, „pa čak i tajkuni Ðilas i Mišković“.

„Oni jesu ozbiljni konkurentni SNS, jer imaju stotine miliona evra, svoje medije, mnogo saveznika u zemlji i inostranstvu. Vrlo je teško boritit se protiv tajkunskog novca. Uprkos svemu tome, predsednik Vučić dokazao je da je moguće tajkunima oteti državu i vratiti je narodu. Tajkuni danas više ne upravljaju Beogradom i Srbijom. Nadam se da Beograđani neće izabrati prošlost na štetu budućnosti, iako tajkuni preko svojih medija pokušavaju da ih ubede da su već pobedili“, rekao je Mali.

Upitan o dobrim stvarima koje je Ðilas za vreme svog mandata uradio, Mali je rekao da može da nabroji „bezbroj dobrih stvari koje je Ðilas radio u Beogradu, ali za svoj džep“.

Kako kaže, Ðilas se ne vraća jer ima nešto novo da ponudi, već zato što mu je plen puna gradska kasa.

„Da li vi zaista mislite da bi se Ðilas vratio iz prošlosti da je gradska kasa prazna“, upitao je Mali, dodajući da Ðilas i Mišković i njihovi pratioci Aleksandar Šapić, Saša Janković i Vuk Jeremić udruženim snagama pokušavaju da Beograd vrate u prošlost, „u vreme stagnacije i beznađa“.

Smatra da su Šapić, Ðilas i Mišković pođednako ozbiljni kadidati za gradonačelnika.

„Teško je boriti se protiv njihove finansijske moći i medijske propagande, ali verujem da neće uspeti da prevare Beograđane“, ocenjuje Mali.

Upitan o vanrednim parlamentarnim izborima, rekao je da se tom temom ne bavi, već da je fokusiran na bolji život Beograđana i na to kako otvoriti što više radnih mesta, na privlačenje investitora i na pomoć onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Kako kaže, vodili su se vizijom predsednika Republike i zato danas mogu da pokažu Beograd na vodi, Slaviju, rekonstruisane ulice, obnovljene fasade, nove domove zdravlja, vrtiće, škole.

Kaže da su on i predsednik Vučić u svakodnevnom kontaktu i da imaju odličnu komunikaciju.

„Iako je on izuzetno zauzet oko predsedničkih dužnosti, uključen je u sva dešavanja u Beogradu – koliko se gradi, kako smanjujemo nezaposlenost, kako raspolažemo budžetom, koliko vodimo računa o najugroženijim građanima. Njegova podrška nam mnogo znači“, rekao je Mali.

Uprkos dugu od 1,118 milijardi evra, koji je ostao od prethodne vlasti, Mali najvećim uspehom smatra to što su uspeli da od Beograda naprave grad sa najnižom nezaposlenošću u istoriji u koji dolaze investitori iz svih krajeva sveta i u kome se iz meseca u mesec povećava broj turista.

„Kada govorimo o greškama, mislim da je trebalo više da branim naš rad i trud od neosnovanih i lažnih političkih napada. Greška mi je što sam prećutao i ostao nedorečen u kampanjama koje su vođene i koje se vode protiv mene“, kazao je Mali za „Blic“.

Što se tiče slučaja Hercegovačke , poručio je da se nada da će tužilaštvo taj slučaj uskoro rešiti, iako je, kako kaže, uložen veliki novac u medijsko-političku kampanju da bi se bacila senka na hiljade i hiljade pozitivnih promena u Beogradu.

One Response to “Mali: SNS na izbore ide sa rezultatima, ne sa ličnostima”

  1. ivan каже:

    Bravo Gradonacelnice uradjeno je dosta za grad ali de slabo skoro nikako nije vodilo racuna o siromasnim starim ljudima bedno zive jer imaju velike troskove za zivot dazbine a malo ostalo za hranu i lekove tu je trebao grad d
    a se angazuje mnigo para ode GSP uzas jedan a oni nas voze ko stoku njihov deo je trebao otici star

    ima. deset procenta to novi gradonacelnik treba da se pozabavi a najbolj bi bilo da Vi i dalje vodite grad znate sve muke i probleme.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Delimično oblačno

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 33°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana