Mali: Situacija u Obrenovcu pod kontrolom

Objavljeno: 11.03.2016. 08:34 Izmenjeno: 11.03.2016. 08:34

Situacija u Obrenovcu je pod kontrolom iako je nivo reke Kolubare u porastu, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali prilikom posete Obrenovca i obilaska nasipa Perilo na Zabrežju koji pripadnici Vojske Srbije, policije i štabova za krizne situacije

„Sve od bedema i vodenih nasipa je obnovljeno, kanali i korita reka su pročišćeni,“
rekao je Mali i dodao da se nasip obezbeđuje preventivno.

Prati se stanje u mestu Skela , a Termoelektrani B prepručeno je da budu u pripravnosti i za zaštitu tog objekta  priprema  se 10.000 džakova sa peskom.

Oko 100 ljudi je angažovano na terenu i to žandarmerije, policije i vojske , dok je sva neophodna mehanizacija dostupna, tako da je Obrenovac spreman za odbranu, izjavio je za Studio B predsednik te opštine Miroslav Čučković. On dodaje da je veoma važno da građani prate instrukcije Štaba za vanredne situacije. 

„Sve reke na teritoriji Beograda su duboko u svojim koritima“, rekao je za Studio B načelnik Uprave za vanredne situacije Rade Milošević.

Prema njegovim rečima, samo je za nijansu zabeleženo povećanje vodostoja u toku jučerašnjeg dana. Milošević kaže da se kritična mesta stalno obilaze i da su sve ekipe na terenu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 8°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 19°C
Min: 6°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana