Mali: Samo ujedinjeni možemo da kreiramo bolje sutra

Objavljeno: 24.03.2016. 00:05 Izmenjeno: 24.03.2016. 00:05

Samo svi zajedno na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou, ujedinjeni, možemo i treba da kreiramo bolje sutra za našu zemlju, poručio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali prilikom obilaska dva poljoprivredna gazdinstva u opštini Pećinci.

On je, nakon obilaska poljoprivrednih gazdinstava Milivoja Petkovića u Pećincima i Ljubomira Ćirkovića u Šimanovcima, rekao da je za njega potpuno neprihvatljivo kad je čuo da domaćini ne mogu da žive od svog rada, jer nemaju podršku pokrajine, niti bilo koga u Vojvodini, kako bi kupili mehanizaciju, proširili imanja i povećali zaradu.

„Mislim da je potpuno jasno zbog čega Bojan Pajtić mora da ode i zbog čega vlast u Vojvodini mora da se promeni“, rekao je Mali novinarima.

On je istakao da je poljoprivreda osnovna delatnost u Srbiji, te da može i treba da bude osnova našeg razvoja.

„Otvaramo nove fabrike, privlačimo investitore da Srbija bude ekonomski jaka i stabilna, a to ne možemo da uradimo bez poljoprivrede“, rekao je Mali.

On je kazao da je očigledno da u Vojvodini u ovom trenutku niko ne misli na poljoprivrednike, te da su zbog toga promene neophodne.

„Zbog toga je neophodno izaći na izbore 24. aprila, kako bismo kreirali jedinstvenu vlast, strategiju i viziju, na nivou lokala, pokrajine i republike, jer samo tako možemo da klreiramo bolje sutra „, rekao je Mali.

On je poručio da je neophodno nastaviti započete reforme, kako bi se standard poboljšao.

„Želim da zaboravim slike Vojvodine koje sam danas video, kao i prošle nedelje u Slankamenu i Novim Karlovcima. Hoću da vidim nasmejana lica poljoprivrdnika, sa subvencijama i podrškom države koja im je neophodna da prehrane porodice, ali i kreiraju zivoz i BDP Srbije“, istakao je Mali.

On je danas ocenio i da se mora promeniti način dodele subvencija, jer je, kako je rekao, subvencionisanje po hektaru izgubilo smisao, pa poljoprivrdnici „samo gledaju da uzmu novac za što više zemlje, a ne ulažu u povećanje prinosa i kvaliteta“.

Mali je tokom posete Pećincima posetio i udruženja žena „Kolevka Srema“ i „Sremica“, kojima je obećao svu pomoć grada u narednom periodu, kada je reč o izlaganju na turističkim i drugim manifestacijama.

Podsećajući da je nedavno u Beogradu održan prvi sajam ženskog preduzetništva, Mali im je rekao da će se gradski sekretarijat potruditi da obezbedi izložbu rukotvorina, koja bi okupila i druga udruženja, koja je bave promocijom naše tradicije.

Tokom posete, Mali je razgovarao sa poverenikom Opštinskog odbora SNS u Pećincima, Miloradom Pantićem, kojem je poručio da su Pećinci opština koja može da posluži kao primer drugima.

„Beograd pokušava da bude lokomotiva razvoja, ali ne može sam, bez pomoći drugih opština“, rekao je Mali.

Podsećajući da od 23. juna počinju direktni letovi Beograd – Njujork, Mali je rekao da je to velika šansa za Pećince i njihovu industrijsku zonu, budući da se nalaze na samo 15 kilometara od aerodroma.

Mali je posetu završio posetom Udruženju žena „Šimanovčanke“ i KUD „Iskon“ u Šimanovcima.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 9°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 12°C
Min: 0°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana