Mali sa Godfrijem o saradnji na zajedničkim projektima Tanjug

Objavljeno: 03.11.2020. 10:35 Izmenjeno: 03.11.2020. 10:35

Ministar finansija Siniša Mali sastao se sa ambasadorom SAD u Beogradu Entonijem Godfrijem, koji je pohvalio Srbiju kako je po pitanju ekonomije najbolje reagovala od svih zemalja u regionu i dodao da je u tom smislu ponosan na Vladu Srbije.

Oni su razgovarali o saradnji na zajedničkim projektima, kao i o ekonomskoj situaciji u Srbiji u uslovima krize izazvane korona virusom.

Sagovornici su se saglasili da je važno da se pronađe odgovarajući balans između održavanja povoljne zdravstvene i ekonomske situacije za vreme pandemije koronavirusa, objavilo je Ministarstvo finansija.

Ministar Mali je rekao da Vlada Srbije prati šta se dešava i da u skladu sa tim reaguje, kao što je to radila i u prethodnim mesecima.

On je dodao da je ekonomska situacija stabilna, da je izuzetno povoljan fiskalni rezultat u oktobru, da javni dug neće preći 60 odsto BDP-a, kao i da veruje da ovu godinu možemo da završimo na nuli kada je rec o privrednom rastu, što bi bio najbolji rezultat u Evropi.

Rekao je i da će u budžetu za 2021. godinu biti rekordna izdvajanja za kapitalne investicije, što će dodatno podstaći rast BDP-a.

Ambasador Godfri je istakao da Srbija treba da bude ponosna na dobre ekonomske rezultate.

On je dodao da je za SAD izuzetno značajno otvaranje kancelarije Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC), te da će se sa tim aktivnostima nastaviti, „bez obzira na to šta bude sutra“, kao i da će toj zemlji Srbija uvek biti važna.

Dodao je da će SAD nastaviti da podržavaju put Srbije ka Evropskoj uniji.

Ministar Mali je, takođe, zahvalio na podršci i istakao da su za Srbiju od izuzetnog značaja dobri odnosi sa SAD, kao i saradnja na projektima sa DFC.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 28°C

Delimično oblačno

Petak
Pretežno sunčano

Max: 37°C
Min: 24°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana