Mali: Preponosan sam na srpske finansije Tanjug

Objavljeno: 29.06.2021. 16:18 Izmenjeno: 01.07.2021. 13:04

Preponosan sam na srpske finansije, jer se u poslednje vreme nižu potvrde uspešne ekonomske politike koju vodimo, izjavio je ministar finansija Siniša Mali povodom vesti da je EBRD duplo povećao prognozu privrednog rasta Srbije na šest odsto za 2021. godinu

Srbija hrabro ide napred, napisao je Mali na instagramu.

“Mi znamo da možemo bolje, jer smo uložili svo neophodno znanje i posvećeno smo radili na održavanju naše ekonomije, dodatnim izdavanjima u okviru tri paketa pomoći prošle i ove godine od oko osam milijardi evra, kako bismo umanjili negativne posledice virusa korona. Izbegli smo crne scenarije, održali našu privredu i potrošnju, posvetili se rastu ekonomije. Na vreme smo prepoznali nove izvore rasta, svesni da cemo postici uspeh nikad većim kapitanim ulaganjima i tranziciom ka zelenoj energiji”, istakao je Mali.

Navodi da zato i ne čudi što smo lideri na Zapadnom Balkanu po pitanju očekivane stope rasta.

“A, računamo da ćemo ostvariti i jedan od tri najbolja rezultata u Evropi. To će omogućiti rast plata i penzija, odnosno rast životnog standarda. Posebno smo posvećeni izgradnji i rekonstrukciji zdravstvenih kapaciteta, nabavci lekova i vakcina. Još malo je ostalo do postizanja kolektivnog imuniteta, jer treba smanjiti rizike i neizvesnost koju nosi kretanje novog delta soja virusa. Zato, budite odgovorni i vakcinišite se”, poručio je Mali.

Verujem u još veći napredak, koji će se postići upornošću i odgovornošću, dodao je Mali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 1°C

Slab sneg

Nedelja
Oblačno

Max: 3°C
Min: 1°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana