Donacija Srbije Drvaru Tanjug

Objavljeno: 19.06.2020. 09:51 Izmenjeno: 20.06.2020. 10:33

Ministar finansija Siniša Mali Domu zdravlja u Drvaru uručio donaciju Srbije u zaštitnoj medicinskoj opremi, kao i dva respiratora i kombi za prevoz školske dece.

foto Tanjug

Ministar finansija Siniša Mali posetio je Drvar, gde je u ime Vlade Srbije uručio dva respiratora Domu zdravlja i drugu medicinsku opremu, kao i mini bus za prevoz dece i tom prilikom istakao da je Srbija u poslednjih godinu dana uplatila opštini Drvar oko 1,4 miliona evra.

Ministar Mali je uručio respiratore i medicinsku opremu Domu zdravlja, a zatim obišao i Hitnu pomoć, čiji deo zgrade treba da se rekonstruiše, a prisustvovala je i ministarka zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Kantona 10 u BiH Vasilija Broćeta.

Mali je zatim posetio opštinu i uručio ključeve mini busa načelnici opštine Dušici Runić za prevoz školske dece, na kome je ispisano: Donacija Vlade Srbije deci Drvara“.

„Mercedes za decu Drvara“, istakao je Mali.

Kaže da je treći put u Drvaru u poslednjih godinu dana i da je došao da u ime predsednika Vučić i Vlade Srbije, kao i u ime domaćih srpskih kompanija, uruči donaciju.

Mali je istakao da je ranije kada je bila kriza korone u jeku Srbija već donirala jedan respirator Domu zdravlja i da je sa još dva ta ustanova sada mnogo bolje spremna ako dođe do drugog talasa epidemije.

„Meni je važno da smo ispunili obećanje i 200.000 evra smo uplatili na račun kako bi se potpuno rekonstrisali Hitnu pomoć, u sledećih par dana ide javna nabavka i počinje rekonstrukcija… Kada bude završena, građani će dobiti moderan deo Doma zdravlja za Hitnu pomoć“, naglasio je Mali.

Mali dodaje da je jako važno kada u doba krize imate na koga da se oslonite i poručio opštini Drvar da će Srbija uvek biti tu da im pomogne i da Srbija nikada neće odustati od pomoći i podrške.

Drvar je jedna od većinskih srpskih opština koje su posle Dejtonskog sporazuma pripale Federaciji BiH, a isto se desilo i sa opštinama Glamoč, Bosansko Grahovo i Bosanski Petrovac.Osim Bosanskog Petrovca, ostala mesta pripadaju Kantonu 10, čije je sedište u Livnu s većinskim hrvatskim stanovništvom.

U Drvaru je u januaru 2020. otvoren pogon fabrike Jumko iz Vranja za čiju je gradnju Vlada Srbije izdvojila 500.000 evra. Takođe, tada je u Drvaru otvorena i ekspozitura Komercijalne banke.

Država Srbija sigurna luka za Srbe ma gde da žive

Srbija i u vreme najveće ekonomske krize u svetu može da pomogne onima kojima je najteže, kao što je opština Drvar, izjavio je ministar finansija Siniša Mali i poručio da je država Srbija sada sigurna luka za sve Srbe ma gde da žive.

Ne samo da vodimo računa o ljudima u Srbiji već vodimo računa o svim Srbima gde god da žive, rekao je Mali i istakao da je jedan respirator bio dat opštini Drvar pre par meseci, a da su sada dobili i nova dva, što daje sigurnost Drvaru.

Za razliku od velikog broja jačih zemalja u svetu koje su teže podnele krizu sa koronom, Srbija je izbegla najgori scenario, a kao kruna je bila vest iz Evrostata da je Srbija u prvom kvartalu bila prva po stopi rasta u celoj Evropi, sa 5,0 odsto rasta, dok je cela evrozona imala minus 3,3 odsto rasta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana