Mali: Posle 13 godina Beograd dobija GUP

Objavljeno: 05.03.2016. 09:33 Izmenjeno: 05.03.2016. 09:33

Posle trinaest godina, Beograd će dobiti Generalni urbanistički plan, najvažniji strateški dokument koji predstavlja planski osnov za modernizaciju, nove investicije i radna mesta, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je objasnio da će GUP značajno doprineti i jasnijem definisanju infrastrukture na osnovu čega će se i građevinske dozvole izdavati brže.

GUP i 19 planova generalne regulacije naći će se pred odbornicima Skupštine grada u ponedeljak, rekao je Mali za „Blic“ „Novi centri komercijalnog i stambenog razvoja, prema GUP-u, biće Makiško polje i Ada Huja, a definisano je devet novih privrednih zona koje će se nalaziti na obodu grada“, rekao je on. Konkretne predloge koji su predviđeni usvajanjem GUP-a, gradonačelnik ocenjuje kao veliki podstrek industriji i privlačenju novih investicija. „Predviđeno je da preko 50 odsto površine grada ima direktnu primenu, dakle neće više biti potrebe da se prave planovi detaljne regulacije“, istakao je gradonačelnik. Prema njegovim rečima, planirano je i da se teretni saobraćaj izmesti iz centra grada, što će i biti omogućeno izgradnjom obilaznica i metroa.

Istakao je i da je u sklopu razvoja „Beograda na vodi“, proširenja Aerodroma, razgovarano sa potencijalnim investitorima sa ciljem da se nađe partner koji bi uložio 25 miliona evra kako bi se rekonstruisao Sava centar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana