Mali: Narednih nedelja odluka o pravcu razvoja energetike tanjug

Objavljeno: 25.11.2022. 10:01 Izmenjeno: 25.11.2022. 10:01

Potrebno je da se milijarde ulože u energetiku, ali je ova kriza pokazala da, osim zdravstva i proizvodnje hrane, treći najvažniji stub suvereniteta i razvoja zemlje u budućnosti je energetika

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je završena studija o daljem razvoju energetskog sektora u Srbiji koja je rađena sa jednom norveškom kompanijom i da će narednih nedelja biti doneta odluka o pravcu u kom će energetski sektor biti razvijan.

„Narednih par nedelja ćemo da odlučujemo o tome koji ćemo scenario da usvojimo. Potrebno je da se milijarde ulože u energetiku, ali je ova kriza pokazala da, osim zdravstva i proizvodnje hrane, treći najvažniji stub suvereniteta i razvoja zemlje u budućnosti je energetika, tako da ćemo se veoma ozbiljno posvetiti tome“, rekao je Mali za TV Pink.

Dodao je da je svaka diverzifikacija izvora snabdevanja energentima poput gasne interkonekcije sa Bugarskom, saradnja sa Azerbejdžanom, kao i saradnja sa zemljama kroz Otvoreni Balkan, neophodna kako bismo ublažili posledice energetske krize i generacijama koje dolaze ostavili apsloutno stabilno snabdevanje energentima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana