Mali javnim preduzećima: Smanjiti troškove za najmanje 20 % Tanjug

Objavljeno: 16.04.2020. 19:07 Izmenjeno: 16.04.2020. 19:07

Ministarstvo finansija uputilo je svim privrednim društvima i preduzećima u vlasništvu države poziv da dostave predlog izmene budžeta za 2020. godinu sa umanjenim rashodima u iznosu ne manjem od 20 odsto

Kako stoji u dopisu od 10. aprila koji je potpisao ministar finansija Siniša Mali, neophodno je izvršiti umanjenje rashoda u iznosu ne manjem od 20 odsto.

„Imajući u vidu pandemiju zarazne bolesti Covid-19 proglašenu od strane Svetske zdravstvene organizacije, neophodno je obezbediti i staviti u funkciju sve raspoložive resurse, uključujući i finansijska sredstva svih korisnika javnih sredstava, obuhvatajući i privredna društva, odnosno javna preduzeća i druge oblike organizovanja čiji je osnivač Republika Srbija ili u kojima Republika Srbija ima učešće u vlasništvu, kao i javne agencije“, piše u dokumentu koji je objavio ovaj dnevni list.

Kako se navodi u dokumentu, shodno navedenom, u cilju suzbijanja posledica Covid -19 u Srbiji, od preduzeća se zahteva da Ministarstvu finansija, kao i ostalim nadležnim organima dostave predloge izmene Programa poslovanja za ovu godinu a rok za to je danas.

„Bez odlaganja dostavite predlog izmena vašeg programa poslovanja za 2020. godinu u kom je neophodno izvršiti umanjenje rashoda u iznosu ne manjem od 20 odsto sredstava, a koji iznos izuzima planirana sredstva za rashode za zaposlene, radi davanja mišljenja i usvajanja na sednici Vlade“, navodi se u ovom dokumentu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 19°C

Grmljavina sa kišom

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 24°C
Min: 15°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana