Mali: Javne finansije stabilne, na računu 200 milijardi RSD Tanjug

Objavljeno: 06.01.2022. 11:37 Izmenjeno: 06.01.2022. 11:37

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da su javne finansije Srbije stabilne i da ima novca, precizirajući da je u ovom trenutku više od 200 milijardi dinara na računu.

„Želimo svima da pokažemo da smo stabilni, a da sa druge strane brinemo i država je tu kada je najpotrebnije“, istakao je on.

Mali je, gostujući na TV Pink, podsetio da su od 15. do 30. januara prijave mladih za 100 evra pomoći, da će 14. januara biti uplaćeno 10.000 dinara svim zdravstvenim radnicima u zemlji a da će penzioneri uplatu od 20.000 dinara dobiti 10. februara.

On je napomenuo da od 1. januara država isplaćuje 300.000 dinara za prvo dete, kao i dodatnih 100.000 za drugo i treće dete, pored pomoći koja je i do sada isplaćivana.

„Neki su komentarisali da je to veliki trošak, ali mi ne smatramo da su u pravu. Jer, šta će nama sve one investicije i auto-putevi ako nema dece? Pronatalna politika je za nas veoma važna“, dodao je ministar.

Mali je istakao da će država učestvovati i u kupovini prvog stana za mlade bračne parove.

„Država će dati novac za učešće, najveći deo ćemo mi obezbediti. Time dajemo mogućnost mladima da kupe prvi stan, da ih podstaknemo da razmišljaju o potomstvu“, rekao je on.

Odgovarajući na pitanje kako komentariše kupovinu fudbalskog kluba Sautemton, od strane Dragana Šolaka, Mali je rekao da smatra da je građanima Srbije sada mnogo jasnije čime se i Šolak i Dragan Ðilas bave.

„Moje pitanje za njih je odakle taj novac? Gde ga je Šolak zaradio? Kada dajete 100 miliona funti za klub koji nije jedan od vodećih, pa koliko vi zapravo novaca imate?“, zapitao se Mali.

On je ocenio da Šolak I Ðilas zaista imaju neverovatan novac, ali onaj koji je opljačkan.

„Setite se, SBB je svojevremeno bespravno polagao svoje kablove… Sada se i Ðilas šali, njegov je pristup veoma zanimljiv, jer „duhovito“ zapitkuje – da li je on kupac, ili Šolak“, rekao je Mali.

On je ocenio da je reč o „tajkunskoj organizaciji“ koja čini sve kako bi se vratila na vlast u Srbiji, kako bi opravdala i kupovinu Sautemtona i sav novac koji su uložili u kampanju protiv sadašnjih nosilaca vlasti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Oblačno

Trenutna temperatura 15°C

Oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana