Mali: Građani ne zaboravljaju „zaostavštinu“ Nikezića Tanjug

Objavljeno: 13.01.2021. 16:20 Izmenjeno: 13.01.2021. 16:20

Mali je u saopštenju konstatova da je pristojnost prevaziđena kategorija ovdašnje opozicije, posebno „samozvanog vođe boraca za fotelju Dragana Ðilasa, koji potura svoje barjaktare, sa nimalo blistavom biografijom“

Ministar finansija i član predsedništva Srpske napredne stranke Siniša Mali odgovorio je na najnovije „očajničke trzaje stručnjaka za sopstveni džep i savetnika za propast“ Dušana Nikezića.

Mali je u saopštenju konstatova da je pristojnost prevaziđena kategorija ovdašnje opozicije, posebno „samozvanog vođe boraca za fotelju Dragana Ðilasa, koji potura svoje barjaktare, sa nimalo blistavom biografijom“.

„Ja bih razumeo da imaju znanje, pa da sa njime mašu, ali od njih se bolje i ne očekuje. Pokušaji od političara dokazali su dok su vladali da su napravili i pokušaj od države i od javnih finansija“, ocenio je Mali.

Poručio je Dušanu Nikeziću da bi bez njega i njegovih patrona u politici i u ekonomiji Srbija odavno doživela ekspanziju, jer ne bi bilo potrebe za pokretanje teških mera fiskalne konsolidacije 2014. godine.

„Ponoviću koliko god puta je potrebno – jedini put Srbije je put uspeha, domaćinsko i odgovorno poslovanje. Mi za razliku od njih poštujemo i građane i privredu, koji sada konačno znaju da imaju na koga da se oslone kada je najteže. U njihovo vreme, to je bila misaona imenica, jer tada je bilo moguće i nezamislivo, samo da se napune njihovi džepovi“, rekao je Mali.

Naveo je da sada nasuprot pristojne Srbije stoji „njihova gotovo poetska zamisao osvajanja vlasti kroz vređanje, unižavanje postignutih rezultata i besramno laganje“.

Mali kaže da građani ne zaboravljaju i da su užasnuti njihovim nasleđem, koje se, tvrdi, ogleda u bezbroj malverzacija.

Naveo je da građani ne zaboravljaju teške malverzacije sa Azotarom, zbog čega je 2012. godine bio uhapšen Zvonimir Nikezić, za koga kaže da je otac „kvaziekonomiste i političara u pokušaju Dušana Nikezića“.

„Svesni smo i činjenice da su gotovo svi članovi te porodice vlasnici nekoliko firmi u Srbiji, uglavnom konsultantskih, i da su zaradili milijarde dinara na poslovima sa državom. Samo zamislite na koji način i koliko su profitirali?! Pohlepa je njihova nasušna potreba“, naveo je on.

Mali je podsetio i da je za vreme državnog službovanja Dušana Nikezića, njegov otac bio i član Upravnog odbora Agrobanke, koja je, kako je ocenio, neslavno završila, otišavši u stečaj.

„Čudi me da je Dušan Nikezić zaboravio da se pohvali i da je za njega jedna državna funkcija malo, pa je imao čak šest. Neumerenost se naravno proteže do krajnjih granica, pa ga ovakva biografija definitivno izdvaja“, kaže Mali.

Naveo je da je tako Nikezić bio predsednik Nadzornog odbora JP EPS, predsednik Upravnog odbora „Energoprojekt Holding“, član Skupštine akcionara privrednog društva „Direkcija KS“ Beograd, član Radne grupe za praćenje i koordinaciju privatizacije „Telekoma Srbija“, kao i član Komisije za javnu nabavku usluga menadžmentskog konsaltinga.

Ministar finansija je napomenuo da je Srbija odavno rekla veliko „ne“ skaradnoj politici koja vodi u propast.

„Građani sada konačno mogu da vide Srbiju kao zemlju u kojoj se radi i gradi, zemlju koja ne dozvoljava da joj ekonomija stane, zemlju u kojoj se fabrike ne zatvaraju i ne gube radna mesta, zemlju na koju mogu da budu ponosni, jer stoji iza njih onda kada je to najpotrebnije“, zaključio je Mali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja

Trenutna temperatura °C

Ponedeljak
Susnežica

Max: 7°C
Min: 1°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana