Mali: Grad stipendijama ulaže u budućnost zemlje Beoinfo

Objavljeno: 10.05.2016. 13:32 Izmenjeno: 11.05.2016. 08:54

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu objaviće sutra konkurs za dodelu 173 gradske stipendije učenicima srednjih škola i studentima visokoškolskih ustanova u Beogradu.

Tim povodom gradonačelnik Beograda Siniša Mali pozvao je srednjoškolce i studente, a naročito srednjoškolce i studente sa invaliditetom da se jave na ovaj konkurs.

“ Politika Grada Beograda je da brine o onima kojima je naša pomoć najpotrebnija, a sa druge strane da podržava i ulaže u one koji su budućnost našeg grada i zemlje. I ubuduće ćemo podržavati i pomagati najtalentovanije mlade ljude u sportskim, umetničkim, muzičkim, naučnim i svim drugim oblastima. S druge strane, grad i republika imaju jedinstvenu politiku i u unapređenju položaja osoba sa invaliditetom. Deo toga je i podrška razvoju svih sposobnosti kod dece sa invaliditetom, koja često postižu zavidne rezultate na mnogim poljima „, rekao je Siniša Mali podsetivši i na osnivanje Saveta za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom Grada Beograda.

On je istakao da će se među budućim stipendistima sigurno iznedriti mnogo njih koji će sutra pomoći razvoju i unapređenju našeg društva i da će vreme pokazati da su ove gradske stipendije dobili stvarno oni koji ih i zaslužuju.

Stipendije, od po 11.000 dinara mesečno, dobiće 44 učenika srednjih škola i 18 učenika sa invaliditetom,  dok će po 13.000 dinara moći da dobiju 74 studenta i 37 studenata sa invaliditetom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana