Mali: Ðilasovi fantomski planovi Tanjug

Objavljeno: 05.04.2021. 18:38 Izmenjeno: 05.04.2021. 18:38

Obećanja lidera Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa da će povećati plate lekarima samo su pokušaj da pridobije što više glasova, a pošto ga boli ekonomski uspeh Srbije, prinuđen je da pravi fantomske planove, izjavio je ministar finansija u Vladi Republike Srbije i član Predsedništva SNS Siniša Mali.

„O njegovom lažnom altruizmu govori činjenica da su medicinski radnici dok je bio na vlasti živeli kao građani drugog reda. Građani treba da znaju da je plata medicinske sestre u njegovo vreme bila nešto veća od 30.000 dinara, dok je sada više nego duplo veća. Samo u poslednjih godinu dana dva puta je povećana plata medicinskim radnicima, a data je i dodatna novčana pomoć od 10.000 dinara“, naveo je Mali.

Prema njegovim rečima, Ðilas očigledno shvata da je ekonomska politika koju vodi Srbija danas veoma uspešna, pa ne može da sakrije ljubomoru.

„Taj uspeh ga boli, pa brže bolje pravi fantomske planove, s nadom da će ponovo biti u prilici da krade teško zarađeni novac svih građana“, naveo je Mali.

On je napomenuo da Ðilasov takozvani „Plan za dan posle“ može građanima samo da zadaje glavobolju, imajući u vidu, njegovu, ne tako slavnu prošlost.

„Građani ne zaboravljaju kako ih je doveo na ivicu bede. Ne zaboravljaju kako je ozbiljno punio svoje džepove, gradeći lažne replike Terazija, oduzimajući od dece Pionirski grad, ili koliko je prihodovao zahvaljujući malverzacijama prilikom gradnje Mosta na Adi. Ukratko, samo dug koji je ostavio u Beogradu bio je 1,2 milijarde evra“, naveo je Mali.

Osvrnuo se i na Ðilasove, kako je naveo, lagarije po pitanju izgradnje zdravstvenih centara.

„Planom Srbija 2025. predviđena je i rekonstrukcija, ali i izgradnja značajnih medicinskih kapaciteta širom Srbije, i to ne samo kliničkih centara, već i domova zdravlja. Ali, ono što je nesporno, za vreme pandemije država Srbija je uspela da za samo četiri meseca izgradi dve kovid bolnice, zatim da nabavi vakcine čak četiri različita proizvođača i da po stopi vakcinacije bude među najboljim zemljama u Evropi i svetu“, rekao je Mali.

On je ukazao da je zahvaljujući odgovornoj, pravovremenoj politici u našoj zemlji izbegnut crni scenario, a građanima pružena prilika i da se leče, ali i da se vakcinišu, kako bi se stalo na put pandemiji koja je uzdrmala ceo svet.

Mali je Ðilasove izjave ocenio smešnim i konstatovao da njegova politika ponajviše podseća na „šibicarsku“.

„Sad ga vidiš, sad ga ne vidiš. Milion ovde, milion onde. Malo Mauricijus, malo Hongkong, malo Švajcarska. Obični l?udi posmatrajući mapu sveta gde je on sakrio ukradene pare mogu samo da postanu razroki. Te, za njega “smešne“ optužbe, možda i “smešne“ pare, ubrzo će biti istražene. Važno je da državni organi rade svoj posao, ubrzo će se saznati gde je ta šibicarska loptica“, rekao je Mali.

Mali je podsetio da je Ðilasova politika državu dovela do ivice bankrota, zbog čega su bile neophodne teške mere fiskalne konsolidacije, ali i godine štednje i domaćinskog pristupa javnim finansijama, što ranije nije bio slučaj. To je, kako je naveo, omogućilo rast plata, penzija, minimalne cene rada, kao i pomoć države, koja je usledila zbog ublažavanja posledica pandemije virusa korona.

Ðilas je ranije, na TV N1, obećavao veće plate u zdravstvu i obrazovanju, kao i bolnice umesto fudbalskog stadiona, tvrdeći da to može da ostvari „za šest meseci po dolasku na vlast“.

On je, takođe, najavio da će proširiti krivičnu prijavu, kako je rekao, „sa novim dokazima, sa novim papirima, sa novim besmislicama, lažima i falsifikatima“, zbog tvrdnji da poseduje firme i račune na Maurucijusu, u Hongkongu i drugim destinacijama.

Na pitanje zašto da mu građani veruju, Ðilas kaže da je sve što je obećao u životu i uradio – „napravio sam vrtiće, mostove, jesam li napravio nešto u košarki, zato što sam oko sebe imao stručne ljude“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana