Mali: Ðilas ima desetine računa u više od 15 zemalja Tanjug

Objavljeno: 17.03.2021. 20:14 Izmenjeno: 18.03.2021. 10:35

Dokumenti koje su objavile Novosti u vezi sa računima Dragana Ðilasa na Mauricijusu i Švajcarskoj, a na kojima je, kako navode, gotovo 6,4 miliona evra, samo su „vrh ledenog brega“, kaže ministar finansija Siniša Mali dodajući da je to novac građana Srbije

Mali je rekao da prema informacijama koje imaju, Ðilas ima desetine računa po celom svetu u više od 15 zemalja.

„To je ogromna jedna hobotnica, ogromna struktura. Nije to više pitanje ni ovih 6,4 miliona koji su nađeni na tri računa nego desetina miliona evra koje su pohranjeni po razmnim računima“, rekao je Mali.

Tek će se, kaže, videti kada nadležni organi koji će imati mnogo posla da utvrde i gde je novac i odakle je novac, da li je plaćen porez…

Mali tvrdi da je to novac građana Srbije koje je, kaže, Ðilas opljačkao dok je bio na vlasti.

Povodom najave Ðilasa da će podneti krivičnu pirjave zbog falsifikovanja dokumenta, Mali kaže da Dragan Ðilas nema ništa drugo da kaže osim da se lažima bori protiv svih dokaza koji su izneti.

Mali je rekao da je gledao dokumenta do kojih su došli novinari Novosti i da je malo je reći da je bio šokiran cifrom i strukturama računa na Mauricijusu.

Naveo je da se u dokumetima koje su objavile Novosti nalazi potvrda i broj računa banke Dojče sekjuriti Mauricijus ltd sa Ðilasovim potpisom, kao i iznos od 5,7 miliona evra.

Povodom navoda da je banka ugašena, Mali je rekao da ta banka i dalje postoji i da su dokumenta datirana na decembar prošle godine.

„Šta drugo Ðilas može da radi nego sada da laže i da kaže da su neke stvari falsifikovane“, rekao je Mali.

Po njemu, kaže, Ðilas ima mnogo veći problem što je upleo i Dragana Šolaka u celu priču i navodi da je panika očigledna, jer po tajkunskim medijima ide ta priča da je neka banka ugašena, pa otvorena druga.

„Je l imaš te pare ili nemaš? Da li je ugašena ta banka, a ti imaš pare na drugom računu u drugoj banci, tolike pare, šta te pare rade tamo“, upitao je Mali.

Kaže i da tu postoje dva problema, od kojih je jedan kriminogeni deo, jer je ogroman novac u pitanju, nije ga neko zaradio, nego je to novac građana Srbije koje je Ðilas opljačkao dok je bio na vlasti.

„Nemate taj primer negde u svetu da je neko bio na vlasti pa toliko para zaradio, a izneo ih iz zemlje“, rekao je ministar.

Drugi problem je moralne prirode, kaže Mali i navodi da je Ðilas demantovao da ima račun na Mauricijusu, a sad se potvrdilo da laže.

Povodom istrage o malverazijama u Upravi carina, Mali je rekao da svako ko je prekršio zakon treba da odgovara.

„Ne bih komentarisao ništa više u ovom trentuku, s obzirom na to da je istraga u toku i pustio bih nadležne organe da urade svoj posao. Siguran sam da će ovu stvar isterati do kraja“, naveo je Mali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Ponedeljak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana