Maksimalna proizvodnja u Železari do kraja 2017. Tanjug

Objavljeno: 23.04.2016. 09:19 Izmenjeno: 23.04.2016. 22:12

Predsednik Hestila Ju Jong izrazio je danas nadu da će do kraja naredne godine Železara u Smederevu postići maksimalni proizvodni kapacitet, a to je oko dva miliona tona čelika.

On je precizirao da je planom predviđeno da tim Hestila do kraja juna uđe u Železaru i da će do kraja ove godine raditi na strateškim planovima, a da od 2017. godine treba da počne nova proizvodnja.

„Smatramo da za oživljavanje Železare u Smederevu ne treba samo kapital, već je potrebna nova tehnologija, nova oprema. U Železaru ćemo doneti novi model poslovanja i proizvodnje“, rekao je Jong za RTS.

Železara, smatra on, ima veliku prerspektivu za razvoj i dodaje da je najvažnije što imaju dobru saradnju sa srpskom vladom i kvalitetan kadar u čeličani.

Jong kaže da su se dobro upoznali sa problemima železare i da će ih rešavati u drugoj polovini godine, a ključni zadatak Hestila je da tehnički unapredimo proces rada u Železari Smederevo kako bi držala korak sa industrijom čelika u Evropi.

Govoreći o zaposlenima on je rekao da su svima ponudili posao i da će svaki pojedinac imati priliku da pokaže svoje vrednosti.

„Svaki radnik imaće mogućnost da napreduje u karijeri i zaradi za dostojanstven standard svojih porodica“, rekao je Jong.

On je dodao da je ceo tim kompanije bio je dirnut atmosferom na ceremoniji potpisivanja ugovora u Smederevu i da su osetili veliku želju Srbije da poktrene svoju industriju.

„Nećemo izneveriti poverenje radnika železare, naroda i vlade Srbije“, naglasio je Jong.

Govoreći o krizi u industriji čelika i ekonomskoj krizi Jong je rekao da smatra da kompanija mora imati dovoljno mudrosti i viziju budućnosti.

„Mi smo uvideli potencijal koji ima Železara u Smederevu i želimo da pretvorimo krizu u šansu za svakog ko želi da radi“, zaključio je prvi čovek Hestila.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Oblačno

Četvrtak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana