Lukašenko predlaže pregovore Kijeva i Moskve u Minsku Tanjug

Objavljeno: 24.02.2022. 11:43 Izmenjeno: 24.02.2022. 11:43

Po njegovom mišljenju, da bi se sprečilo krvoproliće i zaustavila eskalacija, neophodno je pokrenuti pregovore, ali je i naglasio da Rusija nikada neće sesti za pregovarački sto ako se prethodno ne dogovore pitanja o kojima bi se razgovaralo.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko predložio je održavanje rusko-ukrajinskih razgovora u Minsku, prenosi TA S pozivajući se na izveštaj beloruske agencije Belta.

„Moguće je, i sasvim je realno da se zaustavi ovaj sukob i reše sva pitanja. Možda će me poslušati. Ne želimo da budemo posrednici na ovim mogućim razgovorima u Minsku, ne treba nam nikakvo posredovanje: mi se već bavimo ovim ratom“, naglasio je Lukašenko danas, na operativnom sastanku sa vojskom.

 

„Rusija je to pitanja predložila i NATO-u, i Americi, i Ukrajini, između ostalih. Pet ili šest pitanja. Postoje dva ili tri pitanja koja se odnose na Ukrajinu. Prvo je demilitarizacija Ukrajine, sprečavanje Ukrajine da uđe u NATO i okončanje upotrebe sile protiv Donjecka i Luganska. Moguće je da se pokrenu i neka druga pitanja“, rekao je Lukašenko, navodi TAS S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno vedro

Nedelja
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana