Luka Antverpen zainteresovana za gradnju nove luke u Beogradu Tanjug

Objavljeno: 09.02.2022. 12:39 Izmenjeno: 15.02.2022. 10:38

Kako je rekao Momirović, interesovanje Luke Antverpen za učešće u realizaciji ovog projekta potvrduje da Srbija ima kvalitetan projekat.

foto Tanjug

 

Luka Antverpen zainteresovana je za učešće u projektu izgradnje nove luke u Beogradu, izjavio je  u Antverpenu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

„Luka Beograd je jedan od značajnijih projekata čiju realizaciju naše ministarstvo i vlada pripremaju, a koji po svojim potencijalima ima mogućnost da postane najznačajniji lučki projekat na Dunavu“, rekao je Momirović tokom posete Luci Antverpen.

Direktor Luke Antverpen Kristof Vateršut je upoznao ministra sa poslovnim rezultatima i istakao zainteresovanost Luke Antverpen da učestvuje u realizaciji projekta izgradnje nove luke u Beogradu.

„Pri čemu svako ulaganje u vodni saobraćaj je istovremeno ulaganje u zaštitu životne sredine, jer govorimo o ekološki najprihvatljivijem vidu transporta“, rekao je Momirović.

On je na poziv Luke Antverpen obišao tu najveću luku po površini u Evropi, koja zapošljava 150.000 ljudi i predstavlja motor ekonomskog razvoja ne samo Belgije već i čitave EU, saopštilo je ministarstvo.

Momirović se uverio u ogromne kapacitete Luke Antverpen zbog kojih je postala jedna od najvažnijih luka u svetu.

Trenutno se razmatra konačno rešenje za novu lokaciju Luke Beograd, pri čemu se početak radova očekuje krajem 2023. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana