Lončar:Situacija pod kontrolom,ali korona još nije prošla Tanjug

Objavljeno: 14.06.2021. 11:56 Izmenjeno: 14.06.2021. 11:56

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je  da je situacija u zdravstvenom sistemu pod kontrolom kad je reč o korona virusu, i da je sada cilj pomoći što više ljudima s drugim oboljenjima, čije je lečenje trpelo zbog kovida, ali i upozorio da pandemija još nije prošla i zamolio sve građane da se ne opuštaju

Na pitanje kakva je situacija u zdrastvenom sistemu, Lončar je rekao da je trenutno pod kontrolom, što znači da nema većih problema u vezi s korona virusom i da je cilj da svi pacijenti oboleli od kovida koji zahtevaju hospitalizaciju, a kojih je sada nešto više od 400, dobiju mesta u bolnicama koja su određne za to.

„Ali, ne zaborative da ima i drugih pacijenata, kojih je mnogo više, a koji su čekali do sada da dođu na red, na dijagnostiku, da legnu u bolnicu, da im se rade intervencije koje nisu bile hitne… Sada sve kapacitete srpskog zdravstva reorganizujemo u jedan sistem, i za pacijente koji nisu kovid pozivitvni“, rekao je Lončar novinarima.

To je, kako je ocenio, novi izazov pred zdravstvenim sistemom, da se pomogne što većem broju pacijenata, kovid negativnih a sa drugim oboljenjima, što će, dodaje, trajati.

„Ako me pitate da li sam siguran da je korona prošla – nisam siguran. Nemam garancije i shodno tome pratićemo situaciju iz dana u dan“, rekao je ministar.

Lončar je apelovao na sve građane da se ne opuštaju previše.

„Jasno je da smo se svi uželeli normalnog života, ali još nije vreme za to. Moramo da vodimo računa, da nosimo maske, pre svega, da se vakcinišemo. To je jedini način i izlaz, da stavimo pandemiju pod kontrolu i da kažemo u nekom momentu da smo problem rešili ili da smo blizu povraku normalnom životu“, rekao je Lončar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Nedelja
Moguć sneg

Max: 2°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana