Lončar: Nema smisla bilo šta pojašnjavati Crnoj Gori Tanjug

Objavljeno: 08.06.2020. 12:43 Izmenjeno: 08.06.2020. 17:16

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio  da nema smisla pojašnjavati broj izlečenih kovid pacijenata zemlji koja, kaže, nema rezultate, niti adekvatno znanje o virusu korona.

Lončar je dodao da bi mogao da razume da je to pitanje postavila država poput Nemačke, koja ima ozbiljne rezultate u borbi sa Kovidom 19.

„Pitaju neki drugi, ali da bi dobili odgovor moraju da se kvalifikujuju znanjem i rezultatima, a Crna Gora za sada nije. Morate da testirate ljude, da imate laboratorije, da se razumete u to“, rekao je Lončar novinarima posle sastanka sa direktorima kovid bolnica.

Ministar je naveo da pojašnjenje o porasti izlečenih od korona virusa od Srbije traži država koja je od početka epidemije testirala onoliko koliko Srbija testira u tri dana (13.186) i koja, i pored toga, ima veći procenat smrtnosti od Srbije (2,78 odsto).

Lončar je naglasio da je ponosan na broj testiranih pacijenata, sačuvanih ljudskih života i na sve što je Srbija uradila tokom epidemije korona virusa.

„Pomogli smo i mnogim ljudima iz Crne Gore. Da ulazim u priču sa nekim ko se ne razume u materiju, ko nema testiranih, ne znam da li ima laboratoriju ili bilo šta, mislim da nema nikakvog smisla“, kazao je Lončar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana