Ljajić obišao Udruženje penzionera Studio B

Objavljeno: 13.02.2018. 17:40 Izmenjeno: 13.02.2018. 18:08

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić obišao je Udruženje penzionera na Zvezdari.

Stepen humanosti jednog društva meri se odnosom prema najstarijima i naša politika je da im pomognemo da budu što manje usamljeni, kaže Ljajić.

Osnovni cilj je, kako navodi, da se promovišu domovi za stare sa manjim brojem korisnika kako bi im se obezbedila potrebna sredstva za život.

Iz SDPS je saopšteno da su penzioneri u razgovoru sa Ljajićem istakli da su klubovi okvakvog tipa njihova druga kuća u kojoj se druže i provode svoje slobodno vreme.

Kao problem su, kakko se navodi, istakli su nedostatak prostora i više ovakvih klubova.

Udruženje Opštine Zvezdara svojim članovima na različite načine izlazi u susret od organizovanja zabava, izleta do novčanih pozajmica koje im penzioneri u ratama vraćaju.

Samo tokom prošle godine oko 600 penzionera Udruženja Opštine Zvezdara iskoristilo je vaučere za besplatan boravak u banjama širom Srbije.

Predsednik Udruženja Srećko Barlov kaže da je Rasim Ljajić prvi ministar koji je ikada obišao Udruženje penzionera Zvezdara i sa njihovim članovima popričao o mogućnostima unapređenja kvaliteta života ljudi treće životne dobi. Ljajić je, kako se navodi, obećao da će vrlo brzo posetiti i klubove u Mirijevu i Velikom Mokrom Lugu koji su deo Udruženja penzionera Opštine Zvezdara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana