Rasvetliti ubistvo i sprečiti političko lešinarenje Studio B

Objavljeno: 17.01.2018. 13:01 Izmenjeno: 18.01.2018. 09:23

Za porodicu Olivera Ivanovića, njegovu rodbinu i prijatelje najbitnije je da se otkrije ko je naredbodavac i izvršilac ubistva, kaže potpredsednik Vlade Rasim Ljajić. Sve drugo je skretanje pažnje sa te činjenice, a nažalost u pojedinim krugovima u Beogradu i Prištini primećujemo i elemente političkog lešinarenja, dodao je Ljajić.

S njim se slažu bivši operativac državne bezbednosti Božidar Spasić i predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić, koji za Studio B ističu da nije prvi put da opozicija političkim lešinarenjem pokušava da stekne jeftine političke poene.

Prosto je nezamislivo da u maloj Kosovskoj Mitrovici tolika međunarodna zajednica, sa svim instrumentima kojima raspolaže, ne može da razreši ubistvo Olivera Ivanovića, tim pre što već postoje tragovi zapaljenog automobila, koji bi očito mogli da dovedu do počinioca, smatra Rasim Ljajić. On dodaje da je sada najvažnije izvršiti pritisak na međunarodne institucije koje imaju sva ovlašćenja da se ubistvo rasvetli. Bez razrešenja tog ubistva, ne samo što će ostati tamna mrlja na obrazima mnogih, već će i reperkusije ovog zločina biti dalekosežne, zaključio je Ljajić. On, međutim, primećuje da u pojedinim krugovima u Beogradu i Prištini, ima i elemenata političkog lešinarenja.

Bivši operativac državne bezbednosti Božidar Spasić kaže da nije prvi put da se opozicija koristeći tragediju jednog čoveka bavi, bez ikakvog osnova, najcrnjom propagandom protiv vlasti i  sopstvene države.

Simo Spasić tvrdi da je bivša dosovska vlast napravila Republiku Kosovo kada je 2002. oslobodila preko 2000 terorista sa Kosova, zarobljenih tokom sukoba sa srpskim snagama bezbednosti. Zato, kako kaže, nije mogao da veruje što su se na skupovima povodom ubistva Olivera Ivanovića pojavili predstavnici bivše vlasti.

Božidar Spasić ističe da je država Srbija reagovala na najbolji mogući način na vest o ubistvu Olivera Ivanovića, jer je u roku od dva sata sazvana sednica svih službi bezbednosti, kojoj su prisustovali svi oni koji mogu da dođu do nekih informacija i rasvetle zločin. On kaže da su međusobnim optuživanjem vlasti i opozicije najviše zadovoljne one strane službe koje su ubistvo i počinile.

Tragičan događaj kao što je ubistvo Olivera Ivanovića trebalo bi da bude motiv svim Srbima da dođu sebi i ujedine se sa jednostavnom mišlju – nećemo dozvoliti nikome da nas ubija, kaže Božidar Spasić. On naglašava da se to, nažalost, nije desilo, već upravo suprotno – nastavak svađa, međusobnog optuživanja i daljih podela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana