Ljajić: Carinska unija s Albanijom – jednostran politički akt Tanjug

Objavljeno: 08.06.2018. 19:16 Izmenjeno: 08.06.2018. 19:16

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je stvaranje carinske unije između Albanije i privremenih kosovskih institucija u Prištini jednostran politički akt koji je u potpunoj suprotnosti sa svim naporima za stvaranje jedinstvenog ekonomskog prostora na prostoru Zapadnog Balkana.

U razgovoru sa ambasadorom Francuske u Frederikom Mondolonijem, Ljajić je rekao da taj akt u znatnoj meri otežava ekonomske integracije u regionu.

Ljajić i Mondoloni su razgovarali o daljem unapređenju ukupnih odnosa između dve zemlje, kao i o perspektivama za stvaranje jedinstvenog ekonomskog prostora na Zapadnom Balkanu.

Oni su izrazili nadu da će robna razmena između dve zemlje u ovoj godini premašiti milijardu evra, koliko je iznosila u prošloj godini, kao i da će biti povećan broj francuskih firmi u Srbiji, kojih je trenutno više od 100 sa preko 11.000 zaposlenih.

Ljajić je tokom sastanka rekao da u ovoj godini očekuje i povećanje broja francuskih turista u našoj zemlji, s obzirom na to da je u toku promotivna kampanja Srbije kao turističke destinacije u francuskim medijima i na društvenim mrežama, navodi se u saopštenju.

Govoreći o mogućnostima formiranja jedinstvenog ekonomskog prostora u regionu Zapadnog Balkana, Ljajić je istakao da je Srbija u potpunosti posvećena takvoj ideji, ali da se, nažalost, u poslednje vreme dešavaju stvari koje nemaju nikakve veze sa ekonomijom i u suprotnosti su sa pomenutim procesom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno vedro

Subota
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana