Linta:Još se ne zna ko je provalio u crkvu SPC u Šibeniku Tanjug

Objavljeno: 11.03.2021. 12:32 Izmenjeno: 11.03.2021. 12:32

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ističe da je prošlo pet dana od provale u pravoslavnu crkvu u Šibeniku, a da policija još nije pronašla organizatore i počinice.

„To jasno govori da cilj provale i razbacivanja ikona i drugog crkvenog inventara nije bilo koristoljublje već širenje mržnje prema preostalim Srbima u Šibeniku i okolini“, saopštio je Linta, navodeći da gradska vlast Šibenika na čelu sa gradonačelnikom Željkom Burićem iz HDZ-a i šibenski biskup Tomislav Rogić, nisu osudili varvarski čin koji se desio na zadušnice.

Na taj način su, smatra Linta, prećutno podržali skrnavljenje pravoslavne svetinje u Šibeniku i poslali poruku malobrojnim Srbima da im je najbolje da se isele ili asimiluju.

„Zbog toga je posebno važno da Delegacija Evropske unije u Zagrebu najoštrije osudi navedeni napad na pravoslavnu svetinju i traži da Hrvatska poštuje verske slobode u praksi“, naveo je on.

Linta naglašava da se od završetka rata do danas u Hrvatskoj desio veliki broj napada na pravoslavne hramove, parohijske domove i pravoslavna groblja i da hrvatska policija ni u jednom slučaju nije pronašla organizatore i počinioce varvarskih napada niti su oni kažnjeni u skladu sa zakonom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana