Linta: Ratnohuškačka i neprijateljska izjava Džaferovića Tanjug

Objavljeno: 09.01.2020. 13:58 Izmenjeno: 09.01.2020. 13:58

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je kao ratnohuškačku i neprijateljsku izjava bošnjačkog člana Predsedništva Šefika Džaferovića o tome da je Deklaracija o proglašenju Republike srpskog naroda BiH 9. januara 1992. godine početak sveg zla u BiH.

„Džaferović je ponovio brutalnu izmišljotinu da je istog dana počeo genocid i masovni zločini na tlu BiH i da je to tobože potvrđeno odlukama Haškog tribunala i Suda BiH“, naveo je Linta u izjavi koju je dostavio medijima.

On tvrdi da je poznato da Haški tribunal i Sud BiH nisu nezavisne i profesionalne intitucije već politički sudovi koji nisu imali i nemaju iste standarde za pripadnike različitih nacija, što, kako navodi, potvrđuje i nedavni početak otvaranja arhiva Vlade Velike Britanije.

Kaže i da Džaferović iznosi „bezočnu laž“ da je obeležavanje 9. januara kao Dana Republike Srpske neustavan čin i krivično delo, te ističe da „ratnohuškačke i lažne izjave“ potvrđuju da on, ali i drugi bošnjački političari nikada nisu iskreno prihvatili Dejtonski sporazum.

„Zbog toga je uz pomoć zapadnih centara moći Sarajevo odmah poslije završetka rata počelo da vodi politiku otimanja nadležnosti RS. Jasno je da je krajnji cilj SDA i drugih bošnjačkih stranaka ukidanje RS i stvaranje unitarne BiH po projektu ratnog zločinca Alije Izetbegovića“, ocenio je Linta.

Poručuje da zbog toga Srbija i RS treba da zajedno vode aktivnu borbu u međunarodnoj zajednici za povratak izvornom Dejtonu, „za istinu o pravim uzrocima ratova na prostoru bivše Jugoslavije i srpskom staradanju, za razotkrivanje lažnih mitova o srpskoj agresiji, genocidu u Srebrenici i drugima i za reviziju političkih presuda koje je donio Haški tribunal“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Delimično oblačno

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 12°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana