Linta o skandaloznom ponašanju načelnice opštine Gračac Tanjug

Objavljeno: 30.01.2020. 17:38 Izmenjeno: 30.01.2020. 17:38

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta najoštrije je osudio postupak načelnice opštine Gračac Nataše Turbić (HDZ) koja je osvajanje drugog mesta hrvatskih rukometaša na Evropskom prvenstvu obeležila tako što je na Instagramu ispod njihove fotografije stavila „ustaški grb“ odnosno „ustašku šahovnicu“ i dodala reč „Spremni“.

U izjavi koju je dostavio medijima Linta podseća da je opština Gračac u sadašnjim granicama prema popisu iz 1991. bila 99 odsto srpska, a prema popisu iz 2011. godine živelo je oko 45 odsto Srba, jer se deo njih vratio posle proterivanja u „Oluji“.

„Veličanjem ustaštva Nataša Turbić širi besnu mržnju prema skoro pola stanovnika opštine čija je načelnica“, onenjuje Linta, te navodi da je Turbić postala poznata i po „sramnoj i nacističkoj inicijativi da se iz parka u Gračacu potpuno sruši i ukloni minirano spomen-obeležje podignuto u spomen na 816 palih boraca i 1836 žrtava ustaškog terora“.

Kaže da se ne sme zaboraviti da je Turbić, koju Linta sve vreme naziva „ustaškinjom“, pobedu na izborima za načelnicu opštine 2017. godine proslavila uz pesme Marka Perkovića Tompsona i uz povike „Ubij Srbina“ i „Srbe na vrbe“.

On dodaje i da opštinska vlast Gračaca negira ustanak srpskog naroda i časnih Hrvata koji se obeležava svakog 27. jula u Srbu, a podseća i na fotografisanje načelnice s ratnim zločincem generalom Antom Gotovinom.

Linta smatra da su sve te činjenice dokazi da je „HDZ istinski naslednik ustaškog pokreta Ante Pavelića, a da je glavni programski cilj HDZ-a bio da stvori etnički čistu Veliku Hrvatsku po uzoru na Pavelićevu NDH, u čemu je delimično uspeo“. Nataša Turbić se javno ponaša u skladu s politikom svoje stranke, ocenjuje Linta, te zaključuje da ona zbog veličanja ustaštva siguirno neće snositi nikakve posledice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana