Linta: Antisrpski karakter crnogorskog režima Tanjug

Objavljeno: 15.06.2020. 21:25 Izmenjeno: 15.06.2020. 21:25

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je da nova privođenja i zadržavanja u pritvoru sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve predstavljaju još jedan u nizu dokaza antisrpskog karaktera režima crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića.

„Očigledno je da Ðukanovićev režim nastavlja brutalni obračun sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori koja je viševekovni čuvar srpskog identiteta i svetosavskog nasleđa“, naveo je Linta u saopštenju za javnost.

On je pozvao Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da izradi izveštaj i upozna Evropsku uniju i druge međunarodne organizacije s brojnim činjenicama o progonu srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

„Apsolutno je jasno da Ðukanović hoće po svaku cenu da ukine Srpsku pravoslavnu crkvu, da joj oduzme crkve, manastire i ostala crkvena dobra i da je pretvori u instrument njegove lične vlasti. Ðukanović računa da bi ukidanjem Srpske pravoslavne crkve lakše ostvario svoj strateški cillj, a to je asimilacija srpskog naroda u nacionalne Crnogorce“, rekao je Linta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 22°C
Min: 14°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana