Lidl otvara 20 maloprodajnih objekata u Srbiji

Objavljeno: 24.02.2016. 10:23 Izmenjeno: 24.02.2016. 10:23

Predstavnici kompanije Lidl su na sastanku sa premijerom Aleksandrom Vučićem, najavili da će ove i naredne godine u Srbiji izgraditi još 20 maloprodajnih objekata

Premijer Vučić je sa predstavnicima kompanije Lidl razgovarao o njihovim planovima za izgradnju distributivnog centra i prvih 20 maloprodajnih objekata u Srbiji. Vučić je zahvalio je predstavnicima kompanije na ukazanom poverenju, želji da izgrade objekte Lidla u Srbiji i angažuju domaće dobavljače za svoje prodavnice, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predstavnici Lidla su naglasili da je prvi maloprodajni objekat ovog trgovinskog lanca već izgrađen u Smederevu i da će tokom 2016. i 2017. godine biti izgrađeno još 20 novih objekata. Do maja 2017. biće završen i distributivni centar u Novoj Pazovi. Nakon toga, istovremeno će biti otvoreni svi maloprodajni objekti ove kompanije u Srbiji koji će zapošljavati oko 1.000 ljudi. „Dugoročni plan Lidla je da u Srbiji otvori 100 maloprodajnih objekata“, istakao je Dragan Čigoja, direktor kompanije Lidl za Srbiju.

Premijer Vučić je ukazao na važnost nemačkih investicija i rekao da Vlada Srbije radi na poboljšanju poslovnog ambijenta, kako bi privukli što veći broj stranih investitora, koji će u svoje poslovanje uključiti domaće kompanije i dobavljače. Vučić je istakao da je dolazak Lidla značajan za srpsku privredu, jer će srpski proizvođači preko lanca Lidla moći da izvoze i plasiraju širom sveta robu koju proizvode u Srbiji, navedeno je u saopštenju. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana