Levica: Konkurs za posao

Objavljeno: 12.04.2016. 11:13 Izmenjeno: 12.04.2016. 11:13

Posao će se dobijati na konkursu i neće više biti stranačkog zapošljavanja, poručio je lider Levice Srbije Borko Stefanović.

Stefanović je istakao da bi ta stranka želela da stranačko zapošljavanje bude krivično delo kako bi mladi ostali u zemlji, jer će znati da mogu da računaju na fer uslove prilikom zapošljavanja. Stefanović je Čačanima, koji su rekli da su nezadovoljni stanjem u zemlji, predstavio program „Srbija posle Vučića“, navodi se u saopštenju.

Za pet ključnih stvari iz programa, funkcioneri te partije koji budu ušli u izvršnu vlast garantovaće svojom imovinom. Hoćemo da zaustavimo otpuštanje prosvetnih radnika, da im povećamo plate, da uvedemo da srednja škola bude obavezna u Srbiji, rekao je Stefanović u razgovoru sa prosvetarima. On je dodao da bi se povećanjem plata u školstvu, zdravstvu, pravosuđu, vojsci i policiji obnovili temelji države.

Stefanović smatra da bi trebalo preispitati rezultate bolonjske reforme visokoškolskih ustanova i izvršiti reviziju nastavnih planova i programa, dodaje se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 8°C
Min: 1°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana