„Leto na Kosančiću“

Objavljeno: 06.08.2019. 14:11 Izmenjeno: 06.08.2019. 14:15

Ove nedelje, u četvrtak i subotu, obiđite brojne znamenitosti, istorijska mesta i spomenike kulture na Kosančićevom vencu.

U obilazak je obuhvaćeno Konak knjeginje Ljubice, Saborna crkva, Patrijaršija, najstarija kafana u Beogradu, kuća Mike Alasa, kuća Olje Ivanjicki, mesto nekadašnje biblioteke i mnoge druge. Obilazak počinje u 18.30 časova, polazak je na uglu ulica Kralja Petra i Kosančićev venac, a prijave su obavezne na igrgic@tob.rs.

Od 19.30 časova sledi koncert Centra za hitne popravke raspoloženja. U četvrtak nastupaju Ivan Maksimović i Jovan Milovanović sa programom internacionalne muzike. U subotu ćemo slušati The Ikigai Collective a na repertoaru su džez standardi domaćih i stranih autora.

 

Ostali programi:

 

„DEFILE FOLKLORNIH GRUPA KNEZ MIHAILOVOM ULICOM“

Četvrtak, 8. avgust / 18.30 časova

 

Kao deo najave jubilarnog 15. Međunarodnog dečijeg festivala folklora „Licidersko srce – Užice 2019.“ folklorne grupe iz Srbije će izvesti defile Knez Mihailovom ulicom u Beogradu a zatim i mini nastup.

 

„KONCERT NA CVETNOM TRGU“

Petak, 2. avgust / 19 časova

 

Turistička organizacija Beograda vas poziva na besplatan koncert na Cvetnom trgu, gde u petak, 2. avgusta, nastupa Jovan Milovanović trio sa programom „Od bi bapa do roka“.

 

„LETO U SKADARLIJI“

Petak, 2. avgust / 19 – 20 časova

 

Letnji program u Skadarliji će i ovog petka na autentičan i humoristički način, kroz pesmu, igru, anegdote, priče i skečeve, vratiti u vreme boemske Skadarlije. Program počinje u 19 časova, na Platou ispred Skadarlijske česme, i odvijaće se duž čitave Skadarske ulice.

Učestvuju Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića, Milan Tubić u ulozi Đure Jakšića, Dušica Novaković u ulozi Žanke Stokić i Ljiljana Jakšić u ulozi Skadarlijske dame. Glumac Bojan Hlišč će u ulozi skadarlijskog dobošara čitati Kodeks o ponašanju u Skadarliji, dok će orkestar izvesti popularne muzičke numere. Program je besplatan.

 

“SRPSKA SLAVA” U KONAKU KNJEGINJE LJUBICE

Nedelja, 11. avgust / 14 časova

U cilju popularisanja srpske tradicije i nematerijalnog kulturnog nasleđa, Turistčka organizacija Beograda i Muzej grada Beograda predstavljaju nov turistički program, osmišljen da dočara porodičnu svetkovinu – slavu.

Predstavljanje ovog vekovnog običaja u porodičnom životu Srba zasnovano je na demonstraciji naše tradicije i običaja, i interakciji sa gostima koji će tokom programa iskusiti doživljaj gosta na slavi. Kostimirani glumac u ulozi domaćina dočekaće posetioce u autentičnom ambijentu Konaka kneginje Ljubice, gde će ih okupljene oko svečano postavljene slavske trpeze, upoznati sa obeležjima i simbolima slavskog rituala, uz posluženje žitom, slavskim kolačima i kafom.

 

Karte po ceni od 600 dinara mogu se kupiti na sajtu Muzeja grada Beograda, na sajtovima www.tickets.rs, www.enterbelgrade.rs kao i svim prodajnim mestima Ticket Visiona (TC Ušće, Bilet servis, Arena, Dom omladine i Cvetni trg). Postoji mogućnost organizacije grupnih poseta u drugim terminima, uz prethodnu najavu. Informacije i rezervacije: office@mgb.org.rs Kontakt – Konak knjeginje Ljubice: Katarina Nikolić, 063 7257 177

 

„LETO NA GARDOŠU“

 

Četvrtak, 8. avgust / 21 čas – Predstava „Kategorički zahtev“

Petak, 9. avgust / 21 čas – Predstava „Udaj se muški“

Subota, 10. avgust / 21 čas – Koncert „Garavi sokak“

Nedelja, 11. avgust / 20.30 čas – Dečija predstava „Kralj mrgud“

Ponedeljk, 12. avgust / 20.30 čas – Dečija predstava „Herkules“

 

 

„BOJČINSKO KULTURNO LETO“

 

Subota, 10. avgust / 17-19 časova – Program „Policija u zajednici“

Subota, 10. avgust / 19 časova – Dečija predstava „Zdravo je ono pravo“

Nedelja, 11. avgust / 20 časova – Koncert grupe „Riblja čorba“

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana