„Leto je, a meni hladno je“ kampanja kompanije Frikom dobitnik je nagrade na festivalu Kaktus 2022. studio b

Objavljeno: 04.11.2022. 12:03 Izmenjeno: 04.11.2022. 12:03

Kapri je svoju letnju romansu započeo davne 78’ i od tad je postao sinonim za večnu mladost.

Jedna od vodećih kompanija u proizvodnji i distribuciji sladoleda i smrznute hrane, kompanija Frikom dobitnik je nagrade na festivalu Kaktus 2022 u kategoriji Pojedinačni radovi – print za Kapri kampanju „Leto je, a meni hladno je“.

Jedan od omiljenih sladoleda na domaćem tržištu, Kapri, ovog leta postao je apsolutni hit na svim društvenim mrežama, TV kanalima i gradskim bilbordima, a sve zahvaljući modernizaciji istorijskog tona komunikacije. U zajedničkoj saradnji kompanije Frikom i agencije Leo Burnett, Kapri svet je sa prepoznatljivim bojama uspostavio novi vizuelni trend ovog leta.

„Godinama unazad, Kapri ima jasno definisanu poruku. Leto, more i romantika. Uz tradicionalna ukus, ovaj brend postao je sinonim za slatke i neodoljive letnje ljubavi, ali primetili smo da upravo zbog svoje istorijske prepoznatljivosti poseduje notu nostalgije koju nove generacije ne prepoznaju. To je nešto što smo hteli da promenimo i pred nama se našao izazov na koji način možemo uvrstiti tradiciju sa novom porukom i novoj grupi potrošača, bez gubitka najvažnije vrednosti proizvoda. Pravac i fokus pronašli smo u analizi nekad i sad gde smo radili komparaciju romantičnih situacija od pre 30 godina i sad. Danas, romantika se ponajviše ogleda u letnjim romansama, kratkim ali svakako nezaboravnim. Ona predstavlja avanturu koja mladima pruža priliku da otkriju nove stvari o sebi i još važnije, pomeraju granice poznatog. Kad smo usaglasili pravac komunikacije, potrebno je bilo uvrstili novi vizuelni svet, kojima će mladima biti prepoznat, na lokacijama koja su postala nova mesta upoznavanja i ljubavi. Romantiku smo uhvatili u “muvanju”, a leto ostavili da ima priču i uticaj koji nije potrebno dodatno objašnjavati. Ono što nam je bilo važno i u čemu mislim da smo uspeli jeste da su Kapri sastojci i dalje tu, sa drugačijom dinamikom i dodatkom nove note ljubavi“ izjavio je Velibor Mudrić, Regionalni brend menadžer za sladoled u kompaniji Frikom.

Da je kampanja „Leto je, a meni hladno je“ dostiglo veliku popularnost među mladima pokazuju i sjajni rezultati na društvenoj mreži YouTube na kojoj je video snimak pogledalo preko tri miliona ljudi, sa više od 60 miliona impresija. Ostvaren je i finansijski uspeh, prodaja Kapri sladoleda porasla je za 21 odsto u odnosu na 2021.godinu.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana