Letnje umetničko osveženje – MET klupe na šetalištu 25. maj Studio B

Objavljeno: 08.09.2020. 10:31 Izmenjeno: 08.09.2020. 10:31

Tokom leta, Univerzitet Metropolitan je u saradnji sa SRPC „25. maj-Milan Gale Muškatirović“ pokrenuo projekat – MET klupe, gde je studentkinja Fakulteta digitalnih umetnosti Marija Mićić dočarala šetalište 25. maja pored samog Dunava, sa svojim krativnim ilustracijama i osvežila izgled celokupnog ambijenta najlepše lokacije u Beogradu.

Mlada umetnica sa četvrte godine studijskog programa Grafički dizajn, koju svi znaju kao Maša sa MET-a, koja je zadužena za kreativni deo u okviru Dizajn tima Univerziteta Metropolitan, još jednom je kroz svoju umetnost i nesvakidašnje ilustracije pokazala kako može da izgleda eksterijer uz doodle art. Inspiraciju je Maša pronašla od celokupnog okruženja koje čini autentičnim šetalište 25. maj, ali i od prolaznika koji nisu krili svoje oduševljenje njenim radom i željom da svoj talenat za ilustraciju prikaže na neobičnoj podlozi – kao što su klupe. Dok je Maša radila na ilustraciji projekta MET klupe, mnogobrojni prolaznici su takođe želeli da daju i svoj doprinost u realizaciji istog, neki su čak i nacrtali i ostavili svoj mali umetnički, lični doprinos.

Saradnja Univerziteta Metropolitan i SRPC „25. maj-Milan Gale Muškatirović“ će se nastaviti na još mnogobrojnim, kreativnim i društveno odgovornim projektima, gde će studenti MET-a biti glavni akteri sa svojim idejama. I još jednom smo videli kako umetnost spaja ljude i čini ovaj svet lepšim mestom za život.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana