Letačka obuka na helikopterima Mi-35 u noćnim uslovima tanjug, studio b

Objavljeno: 21.07.2022. 18:15 Izmenjeno: 21.07.2022. 18:15

Helikopteri Mi-35 namenjeni su za izvođenje borbenih dejstava po ciljevima na zemlji, u okviru vazduhoplovne vatrene podrške snagama Kopnene vojske.

foto mod

 

Na vojnom aerodromu „Morava“ u Lađevcima i u širem rejonu Kraljeva realizovana je letačka obuka na helikopterima Mi-35 u noćnim uslovima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Radi se o redovnoj borbenoj obuci koja se izvodi s ciljem održavanja i podizanja stepena obučenosti letačkog sastava 714. protivoklopne helikopterske eskadrile 98. vazduhoplovne brigade, za izvršavanje zadataka noću i u uslovima smanjene vidljivosti.

„Trenažni letovi u ovim uslovima predstavljaju specifičan i veoma zahtevan vid osposobljavanja za pilote, tokom kojih se uvežbavaju tehnike i procedure prilikom poletanja i sletanja na neosvetljenom terenu, letenja na malim visinama pomoću savremenih uređaja za navigaciju, kao i pretrage terena i izbora cilja za dejstvo korišćenjem osmatračko-nišanskih sistema i opreme za noćno osmatranje poslednje generacije“, navodi Ministarstvo odbrane.

U obuku je aktivno uključen i tehnički sastav brigade koji je zadužen za ispravnost helikoptera i ima ključnu ulogu u pripremi vazduhoplova za letenje.

Mogu izvoditi dejstva i po ciljevima u vazdušnom prostoru, izviđačke i patrolne zadatke, vršiti transport ljudstva i tereta, kao i desantiranje timova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana