„Lervolino Entertaiment“ otvara studio 1. jula u Srbiji Tanjug, Studio B

Objavljeno: 05.06.2020. 18:18 Izmenjeno: 05.06.2020. 18:18

Svetski poznata producentska kuća „Lervolino Entertainment“ 1. jula u Srbiji otvara svoj studio, u koji će uložiti 8,5 miliona evra u Srbiji i gde će zaposliti gotovo 600 ljudi.

Memorandum o razumevanju danas su u Beogradu potpisali ministar privrede Goran Knežević i vlasnik producentske kuće iz Italije Andrea Lervolino, u prisustvu popularnog glumca Miloša Bikovića.

Knežević je poručio da je Srbija dobro mesto za ulaganje.

„Lervolino će otvoriti studio u Srbiji u koji će uložiti 8,5 miliona evra i zaposliti 580 visokokvalifikovanih stručnih ljudi. Preneće na domaće privredno društvo 11,5 miliona evra autorskih prava“, rekao je Knežević.

„Ono što je najvažnije doneće u Srbiju novu tehnologiju i znanja“, rekao je Knežević.

Vlasnik producentske kuće, Andrea Lervolino se zahvalio Vladi Srbije što je podržala saradnju sa Ministarstvom privrede u veoma kratkom roku.Najavio je da će biti zaposleno skoro 600 radnika, jer je, kaže, Srbija zemlja koja je u stanju da iskaže svoje potencijale i umetnička znanja.

„Naše produkcije biće distribuirane u celom svetu, u najmanje 150 zemalja. Sadržaji će biti prikazivani na najvažnijim platformama, a velike zvezde, poput Džonija Depa, igraće u našim filmovima“, najavio je Lervolino.

Prema njegovim rečima, ta kuća će najmanje 10 godina raditi u Srbiji, sa ulaganjem od, najmanje, 109 miliona dolara godišnje.

Glumac Miloš Biković je rekao novinarima da je Lervolina upoznao radeći sa Antoniom Banderasom na filmu „Izvan granica realnosti“.

„Kada sam radio u Rusiji, uvek sam mislio da promovišem srpsku kulturu, a u stvari srpska kultura je promovisala mene. Imamo sjajne naučnike, dragulje u sportu, a sada je prilka da pokažemo kakve vredne ljude imamo u umetnosti, dizajnu, pisanju scenarija… „, rekao je Biković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana