„Lažima nema kraja, istorija će suditi o mojim delima“ Tanjug

Objavljeno: 03.10.2020. 13:47 Izmenjeno: 04.10.2020. 17:25

Ne znam kakav će kraj da bude bilo čiji, slavan ili neslavan, ali slavnim ili neslavnim vas čine dela i ono što ste uradili i ostavili iza sebe, poručio je Vučić, komentarišući izjavu reditelja Gorana Markovića koji je rekao da Vučićev režim čeka neslavan kraj i da Vučić neće otići sa vlasti bez krvi.

 

„Izložen sam najbrutalnijim napadima i lažima na koje je nemoguće stići da odgovorite“, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara.

Kaže da tek što je uspeo da odgovori za njegovog brata Andreja, iako je ustavnovljeno da su laži izrečene oko navodnog zemljišta koje ima njegov brat Vojvodini, da se pojavljuju nove laži.

„Sami su priznali da su lagali i na jednoj televiziji su uključivali nekog paora za koga su rekli da će da priča o zemljištu Andreja Vučića, a čovek kaže da Andrej nema nikakvo zemljište. Pa su rekli da je vlasnik Hleba i kifili, kako je otišao u pekare“, rekao je Vučić i poručio njegovim političkim protivnicima i njihovim medijima da ne izmiljšaju više.

Dodaje da će sutra da kažu kako je porodica Vučić vlasnik aviokompanije, prekosutra špediterske kompanije i tako dalje.

„Lažima neće biti kraja, ali neće oni da sude o tome, niti politika Milovana Brkića kao najprljavijeg taloga jednog društva na koji se ugledaju svi ti koji iznose te laži, već će da govore istoričari o tome ko je šta ostavio“, naglasio je Vučić.

Dodaje da istoričari neće moći da pronađu bilo koga ko je u Srbiji izgadio više autoputeva, pruga, bolnica, ko je brže povećavao plate, gradio kliničke centre, spustio nezaposlenost na rekordan nivo od 7,3 odsto i drugo.

Vučić ističe da su uvek priznavali poraz kada su gubili, kao i sada na izborima u Čajetini, pa su ipak čestitali protivnicima, dok vlast u Šapcu neće da prizna poraz i muči građane, iako imaju 10.000 glasova manje.

Ne mogu da priznaju poraz, dodaje Vučić i kaže da su ti isti koji ga sada kritikuju ubili Ranka Panića jer je hteo da prošeta na protestu ulicama Beograda i to na skupu koji je bio prijavljen. „Mi smo njima dopustili da šetaju i to bez prijave skupa. E to je razlika u demokratiji“, naglasio je Vučić.

Kaže da se lažima ne pobeduje na izborima i da ljudi mogu da vide ko donosi rezultate u njihove kuće. Srbija je, dodaje, bila najgora po stopi rasta, a sada jedna od najboljih u Evropi.

Poručio je Vučić da će demokratski predati vlast svakome ko bude na izborima pobedio, kao i da, kada se to desi, ne planira da beži iz zemlje jer nije ukrao, za razliku od njih, nijedan jedini dinar.

Dodik je u pravu, u BiH su dva lidera ogolila odnos prema SR

Vučić izjavio da dvojica lidera u BiH pokazuju šta misle o Srbiji i Srbima i da za njih teritorijalni integritet Srbije nikada ništa nije značio.

Uprkos tome, rekao je Vučić novinarima, Srbja neće menjati svoju politiku prema BiH, ali nema nikakvu potrebu da pravda i objašnjava svoju poziciju i politiku najuspešnije zemlje u regionu. „Ne moram više ni da govorim onako kako bi izgledalo da im se stalno zbog nečega pravdam jer su oni svojim ponašanjem jasno rekli Srbima rekli šta misle o njima, i Srbma u Srbiji i Srbma u BiH. I možda je u tom smislu Dodik u u pravu da je dobro da maske padnu i da svi ogole svoje političke stavove i da vidimo ko šta stvarno i iskreno misli“, rekao je Vučić.

Tako je prokomentarisao izjavu Dodika, nakon zahteva Željka Komšića za raspravu o nezavisnosti Kosova, da je Komšić uradio fenomenalnu stvar za Srbe jer ćemo konačno imati odluku o nepriznanju.

„Po pitanju BiH, uvek sam govorio o neophodnosti poštovanja teritorijalnog integriteta BiH, ali kada imate dvociju od trojice čelnika BiH koji sladostrasno mirno i otvoreno govore o tome kako su za priznavanje nezavisnosti Kosova“, kaže predsednik Srbije.

„Onda vam oni u svakom trenutku pokazuju šta misle o vašoj zemlji i da za njih teritorijalni integritet Srbije nikada ništa nije značio. Hvala im na tome što su to pokazali, da bar nemam nikakvih moralnih obaveza da moram da reagujem i da ponavljam stvari koje sam hiljadu puta ponovio“, naveo je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 11°C

Pretežno vedro

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana