Lazarevačke srednje škole dobijaju novu salu za fizičko vaspitanje Tanjug

Objavljeno: 16.12.2021. 13:23 Izmenjeno: 16.12.2021. 13:23

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić posetio je u okviru akcije „Gradonačelnik kod vas, vama na usluzi” gradsku opštinu Lazarevac i tom prilikom obišao Srednju tehničku školu i Gimnaziju koje će dobiti zajedničku halu za fizičko vaspitanje.

foto Beoinfo

Radojičić je poručio da mu je osnovna želja da razgovara sa stanovnicima i upravom svih gradskih opština, kako bi još jasnije bili definisani problemi sugrađana koji u njima žive, kao i mogući pravci rešavanja tih problema.

On je izrazio zadovoljstvo ponovnom posetom Lazarevcu i ukazao na značaj izgradnje nove sportske sale za decu, koja će obuhvatiti učenike obe škole.

– Posle toliko decenija, ove dve srednje škole u Lazarevcu imaće mogućnost da fizičko vaspitanje sprovode u zatvorenom prostoru, u adekvatnim salama. Tokom proteklog boravka u Lazarevcu obećao sam da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da taj projekat pripremimo i realizujemo. Opština je pripremila projekat, a Grad Beograd je obezbedio sredstva. Radi se o objektu od 1.500 kvadratnih metara, čija je vrednost 190 miliona dinara bez PDV-a, sa različitim sadržajima koji će obezbediti sve potrebne uslove za bavljenje školskim sportom. Verujem da će procedura posle Nove godine brzo biti obavljena, da ćemo naći dobrog izvođača, koji će na vreme i kvalitetno realizovati projekat – kazao je gradonačelnik Beograda.

On je podsetio da je i on sam bio đak lazarevačke srednje škole i da je sala i tada bila veoma potrebna.

– Jedna od mojih poruka mladim Lazarevčanima je da se bave sportom. Mnogi uspešni ljudi iz ovog kraja su se bavili sportom, a ja se sećam tih generacija i mislim da je važno vratiti takvu atmosferu. Verujem da ćemo izgradnjom ovog objekta omogućiti mladim Lazarevčanima da se što više bave sportskim aktivnostima – rekao je Radojičić, izrazivši nadu da će taj novi objekat na dva nivoa, sa svim potrebnim sadržajima, biti izgrađen u roku od godinu i po dana.

Gradonačelnik je podsetio i na problem vodosnabdevanja i dodao da je na Peštanu pre nekoliko dana počelo da se radi na bušotinama.

– Imaćemo tri bunara koja će leti obezbeđivati dodatne količine vode i na taj način ćemo rešiti problem koji se pojavljivao u prošlosti. To je bio problem i kada sam ja živeo u Lazarevcu. Drago mi je da ćemo konačno uspeti da ovim projektom damo svoj doprinos rešavanju tog problema – kazao je gradonačelnik.

Radojičić je istakao da će Grad Beograd i Opština Lazarevac učiniti sve u svojoj moći kako bi komunalna preduzeća na ovoj opštini bila što uspešnija u pružanju usluga građanima.

– Verujem da ćemo zajednički naći rešenje da komunalne službe još bolje i racionalnije obavljaju svoj posao u Lazarevcu. U prethodnom periodu, u Lazarevcu i okolini je mnogo toga urađeno. Činjenica je da se radi i da je naša obaveza da stalno unapređujemo rad svih komunalnih preduzeća – kazao je gradonačelnik.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević je podsetio da je izgradnja fiskulturne sale bila jedna od najvećih želja u sistemu lazarevačkog obrazovanja.

– U obe škole ide oko 1.600 đaka, a fizičko vaspitanje trenutno se obavlja ili napolju ili u objektima sportske hale EPS-a. Odlazak i dolazak dece oduzima vreme za bavljenje fizičkim vaspitanjem i zato će novi objekat u potpunosti ispuniti svoju svrhu – rekao je Stević, zahvalivši Gradu Beogradu i republičkim organima na razumevanju i pomoći.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana